Efter billeder af overfyldte busser: Nu skrider minister ind

TV 2 kunne i fredags dokumentere, at Flixbus havde fyldt en bus med passagerer på ruten mellem København og Aalborg.

Der er ikke mange tomme sæder tilbage i bussen. Foto: TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Billeder af propfyldte busser har fået transportminister Benny Engelbrecht (S) til at forbyde fjernbusser, der er mere end halvt fyldt med passagerer.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Påbuddet gælder fra i dag, og det sker for at undgå spredningen af coronavirus i fjernbusserne.

Læs også Marion og Kenneth holdt drive-by diamantbryllup - og så dukkede politiet op

Transportministeren siger samtidig, at han er 'fortørnet' over at se busselskabet Flixbus køre med tætpakkede busser på tværs af landet.

- ​Jeg blev faktisk ret fortørnet over at se billederne med fyldte Flixbusser. Jeg syntes, at vores opfordringer om at undgå trængsel i den kollektive trafik har været ret klare og velbegrundede, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Propfyldt Flixbus

TV 2 kunne fredag i sidste uge vise billeder fra en Flixbus, der var propfyldt med passagerer, på ruten mellem København og Aalborg.

Læs også Tirsdag kører busser igen normalt - men med halvt så mange passagerer

Dengang var der ikke tale om et decideret lovbrud, da den kollektive transport er undtaget af forsamlingsforbuddet, der ellers forbyder danskerne at samles mere end ti personer.

En propfyldt Flixbus. Foto: Privatfoto

Transportministeren var dog uforstående over for Flixbus' ageren:

- Det undrer mig, at Flixbus ikke har forstået det meget klare budskab, som anbefalingerne er. Når jeg ser rundt, så gør alle andre aktører alt, hvad de kan, for at efterleve dem og sikre afstanden mellem passagererne, sagde Benny Engelbrecht til TV 2.

Ministre griber ind

Danskerne er blevet opfordret til kun at foretage de mest nødvendige rejser med den kollektive trafik, og nu har transportministeren altså grebet ind.

Læs også Bus og bil kørt sammen: Tre-årig på hospitalet og person fastklemt

- Jeg har derfor bedt sundheds- og ældreministeren (Magnus Heunicke red.) om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne. Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte, siger Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Hvis busselskaberne ikke overholder påbuddet, vil deres tilladelse til at drive fjernbusser blive inddraget.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik