Dronningen og Livgarden flytter til Fredensborg til nytår

Det er ikke første gang, dronningen har været nødsaget til at udtale sit "Gud bevare Danmark" i andre omgivelser end Amalienborg.

Traditionen tro sidder over en million danskere klar i festpyntede stuer, når dronningen hvert år fremfører sin nytårstale.

Derfor ved de fleste også, at det er klokken 18 præcis, det foregår på Amalienborg Slot. Men i år kommer der et mindre brud på det ellers så fastlagte program.

- Nytårstalen holdes traditionelt fra dronningens modtagelsesværelse i Christian IX's Palæ på Amalienborg. I år holder dronningen nytårstalen fra Fredensborg Slot, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Skal sikres mod skybrud

Dronning Margrethe har været nødsaget til at flytte fra sine vanlige gemakker over nytåret på grund af en større renovering på Amalienborg.

Slotspladsen er omfattet af skybrudssikringen af Frederiksstaden og Bredgadekvarteret, hvor der skal være bedre muligheder for at lede regnvandet væk for at undgå oversvømmelser.

Derfor vil der ikke være særlige foranstaltninger på Amalienborg Slotsplads i anledning af nytåret.

I stedet vil Livgardens traditionsrige æresbevisning umiddelbart inden nytårstalen finde sted i Indre Slotsgård på Fredensborg Slot. Ydre Slotsgård vil være åben for publikum.

Ikke første gang

Slottet fungerer hovedsageligt som residensbolig tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret.

Derudover huser det også større begivenheder i den kongelige familie, herunder bryllupsfester og fødselsdagsfester samt modtagelser af statsoverhoveder.

Men det er altså ikke første gang, at den kongelige familie har indtaget Fredensborg Slot udenfor de sædvanlige måneder. Også i 2006, 2014 og senest i 2015 blev nytåret fejret der som følge af renoveringer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Royalt

20200411-161912-L-1920x1280we

Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod coronavirus

Dronningen

Seks ikoniske citater fra dronningens nytårstaler - gør hun det igen i år?

Dronningens nytårstale 2019

Politiet klar til at lukke af for Amalienborg Slotsplads, hvis for mange møder op

20200312-121958-L-1920x1280we

Kronprinsparret og de tre yngste børn testet negative

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere