Drama på skole: Politiet brød ind i klasse og lagde elever i håndjern

To elever på Køge Handelsskole blev tirsdag anholdt for at true deres lærer. På Facebook skrev den ene, at han ville skyde underviseren.

En helt almindelig skoledag blev tirsdag en anelse mere dramatisk for en klasse på Køge Handelsskole, da to politipatruljer midt i undervisningen brød ind og anholdte to af klassens elever.

quote De blev anholdt midt i undervisningen, så det har selvfølgelig også været en dramatisk oplevelse for de andre elever i klassen, da de fandt ud, hvad der rent faktisk var foregået.

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

To unge drenge på henholdsvis 16 og 17 år blev lagt i håndjern for at fremsætte trusler mod deres lærer.

I et opslag på en lukket facebookgruppe skrev en af drengene, at han ville skyde sin lærer, hvis hans opslag på det sociale medie fik 5.000 likes.

I opslaget sås desuden et billede med, hvad der lignede et skydevåben, mens man kunne ane læreren i baggrunden.

- Den tager vi selvfølgelig action på, for det kan godt være, at det var ment som en joke, men det er faktisk en ganske alvorlig ting at gøre det, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard til TV 2. 

Var udstyret med skudsikre veste

Ifølge vagtchefen blev handelsskolen underrettet om truslen, som derefter valgte at anmelde det til politiet.

Det fik politiet til at rykke ud med to patruljer, hvilket svarer til 4-5 mand. Midt- og Vestsjællands politi tog ingen chancer og var derfor udstyret med skudsikre veste, da de entrerede undervisningslokalet.

Det syn var for flere en ganske dramatisk oplevelse, fortæller vagtchef Martin Bjerregaard.

- De blev anholdt midt i undervisningen, så det har selvfølgelig også været en dramatisk oplevelse for de andre elever i klassen, da de fandt ud, hvad der rent faktisk var foregået, siger han til TV 2 og tilføjer, at de forsøgte at gøre det så diskret som muligt, men at det ikke var svært for de andre elever at se, hvad der foregik. 

Havde kniv i tasken

Pistolen, der på facebookbilledet blandt andet var med til at sætte hele aktionen i gang, viste sig at være en såkaldt splatterpistol, hvor man putter plastikkugler i.

quote Har man bidraget til sådan en dum handling, som det her, der formentlig er en overtrædelse af straffeloven, så ryger man altså i fedtefadet.

Martin Bjerregaard, pressechef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Men da politiet fik undersøgt de unge drenges ejendele gjorde de sig et andet fund.

- Da vi fik undersøgt den 16-årige, hans tøj og skoletaske nærmere, så havde han også en kniv med i skolen. Han havde ikke brugt den, men der er jo ikke noget anerkendelsesformål ved at have en kniv med i skole, siger Martin Bjerregaard.

Eleven skulle tilsyneladende også være leverandør af splatterpistolen, og da man skal være 18 år for at besidde pistolen, bliver han dermed sandsynligvis sigtet for overtrædelse af våbenloven, fortæller Midt- og Vestsjællands vagtchef.

Den 17-årige bliver sigtet for trussel om vold mod en person i offentlig tjeneste i relation til den skolelærer, der var på billedet, som den 17-årige havde lagt op på facebook.

- Har man bidraget til sådan en dum handling, som det her, der formentlig er en overtrædelse af straffeloven, så ryger man altså i fedtefadet, fortæller vagtchef Martin Bjerregaard til TV 2. 

Skolen udviser drengene

Foruden en anholdelse og formodentlig også en sigtelse har skolen også gjort sit til at straffe de to unge mennesker.

De to handelsskolerelver er nemlig blevet bortvist fra skolen og får ikke lov til at vende tilbage og gøre deres uddannelse færdig. 

Det har skolens chef for Kommunikation og Marketing, Louise Schmedes, oplyst til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere