Det kom frem på niende dag i retssagen mod Peter Madsen

Anklager gennemgik Peter Madsens skiftende forklaringer, og så er det fortsat uvist, om den tiltaltes ekskone kommer til at vidne.

Det var voldsomt og meget detaljeret indhold, tilhørerne skulle lægge ører til i Københavns Byret retssal 60, da sagen mod Peter Madsen onsdag fortsatte på niende retsdag.

Meget af dagen gik med dokumentation, hvor anklager Jakob Buch-Jepsen gennemgik indholdet af Peter Madsens computer og eksterne harddiske og på et tidspunkt måtte sige: ”Undskyld, men jeg bliver jo nødt til at læse det op”.

Dokumentation er en fast del af danske straffesager. Det er en følge af kravet om åbenhed i det danske retssystem.

Det betyder, at alt, hvad politiet har fundet, kigget på, hørt, set eller på anden måde har behandlet, bliver lagt frem i retten, hvis anklagemyndigheden og forsvareren vurderer, at det er relevant for bevisførelsen.

Ung kvinde vidnede

I sagen mod Peter Madsen omfatter dokumentationen flere hundreder billeder, filmsekvenser – animerede såvel som virkelige – og tekster, der handler om kvinder, der bliver mishandlet, halshugget og dræbt.

Nogle af filmsekvenserne er tidligere blevet afspillet i retten. Det blev de ikke onsdag. Men anklageren gennemgik indholdet og læste op fra syv tekster, som han kalder "spidningstekster".

De handler om kvinder, der bliver mishandlet, får skåret halsen over og bliver spiddet i underlivet.

Inden dokumentationen var et enkelt vidne indkaldt fra morgenstunden. En ung kvinde, som var blevet inviteret med i Nautilus få dage før Kim Walls død.

Et andet indkaldt vidne, Peter Madsens ekskone, kom ikke til at vidne onsdag. Om hun nogensinde kommer til det, kom der ikke endeligt svar på. Spørgsmålet førte til en strid om vidner mellem anklager og forsvarer, som selv ønskede et ekstra vidne indkaldt. Det fik hun ikke.

Spørgsmålet om Peter Madsens ekskone skulle behandles bag lukkede døre ved dagens afslutning. Det skyldtes personfølsomme oplysninger.

Overblik: Det kom frem

Peter Madsen er tiltalt for drab, anden kønslig omgang end samleje, usømmelig omgang med lig og forskellige brud på søfartslovgivningen under en sejltur i ubåden UC3 Nautilus i august 2017.

Peter Madsen nægter sig skyldig og hævder, at Kim Wall døde i en ulykke. Han har erkendt, at han efterfølgende i en form for choktilstand besluttede sig for at partere liget.

Der er planlagt 12 retsdage, og der forventes dom den 25. april.

TV 2s retsreporter Astrid Søndberg har dagen igennem liveblogget fra retssagen. Du kan læse hele livebloggen fra retsdag ni her.

Det kom frem på niende dag i retssagen mod Peter Madsen

1. Skulle være alene med Madsen i ubåden - "Han virkede manisk"

2. Juridisk strid om vidner - kommer ekskone til at vidne?

3. Videoer af drab og tekster om spidning af kvinder

4. Søgninger på halshugninger og søde katte

5. Skiftende forklaringer - åbent kraniebrud

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere