Dena vil være professionel havfrue

TV 2 ECHO har mødt fridykkeren Dena Parsa, der snart kan skrive ’havfrue’ på sit CV.

 - Første gang jeg tog en havfruehale på, glemte jeg mine ben. Det var et magisk øjeblik, hvor jeg følte mig helt fri, siger Dena Parsa, der snart skal lave sit eget havfrueshow på Den Blå Planet.

Dena er nyuddannet bioanalytiker og arbejder til hverdag med forskning og behandling af kræft. Og så er hun professionel fridykker. Med en danmarksrekord i dybdedyk har Dena derfor et godt udgangspunkt for at svømme rundt med en ti kilo tung havfruehale i et otte meter dybt akvarie fyldt med hajer på Den Blå Planet.

- Først tror folk, at jeg laver sjov, når jeg siger, at jeg snart er havfrue. Men når det går op for dem, at jeg er seriøs og det er ægte, så spørger de fleste faktisk ind til hajerne i tanken, og om jeg ikke er bange for dem. Men det er jeg ikke. De bliver fodret tit, og er ikke sultne, siger hun.

Dena Parsa øver sig i at svømme rundt i Oceantanken, fordi den Blå Planet vil kaste noget lys over et af de mest sagnomspundne undersøiske væsener: Havfruen.

- Vi ved godt, der ikke findes havfruer, men det troede søfolk faktisk engang. Hvis man kigger på det dyreliv der fandtes i de områder, hvor man troede, der levede havfruer, så er det søkøer der går igen. Søkøer kan godt minde meget om havfruer i deres statur. Hvis man var en ensom sømand, der har været på havet for længe, så kunne sådan én måske godt minde lidt om en frodig kvinde, siger Frederikke Krabek Friholm, Cand.scient og formidlingschef på Den Blå Planet. 

Dena Parsa kan opleves som havfrue på Den Blå Planet i showet ’Havfruen – fakta om myten’.