De ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

Et mål i den danske pokalturnering er gået verden rundt. Cirka 365 millioner mennesker har set scoringen.

To boldberøringer i en dansk pokalkamp har bragt Nicolai Geertsen hele verden rundt.

Onsdag scorede forsvarsspilleren et meget spektakulært mål i Lyngbys pokalkamp mod Slagelse, hvor han mere eller mindre tilfældigt brugte overliggeren til at spille bande mig sig selv. Nu ses målet over hele verden.

Efter et hjørnespark i højre side sendte Geertsen et saksespark mod mål. Bolden ramte overliggeren og fløj tilbage mod forsvarsspilleren, der på forunderlig vis formåede at springe op fra græsset, så han kunne flugte læderet i nettet.

Se det vilde mål her.

- Det har været en stor oplevelse. Det er nok ikke noget, jeg kommer til at prøve igen. Det er sjovt at se hvor meget, det er stukket af, siger Nicolai Geertsen til TV 2 SPORT.

580 artikler, 365 millioner visninger

Målet er omtalt fra Australien til England og USA – og alverdens lande derimellem. Ifølge Lyngby Boldklub var der fredag formiddag skrevet over 850 artikler om den specielle scoring, og flere kommer til. Denne artikel, for eksempel.

- I går var nok den sygeste og mest surrealistiske dag i mit liv. Det var fuldstændig vanvittigt. Jeg har haft en del problemer med det engelske, fordi jeg ikke er den skarpeste til det, og der er virkelig mange, der har ringet og spurgt til målet. Det var en lang dag, men det var sjovt at prøve.

Lyngby oplyser desuden, at videoer og artikler om scoringen er læst over 365 millioner gange. Og her går én pointe igen: Geertsens mål er en klar kandidat til FIFA Puskas Award – verdens bedste mål kåret af det internationale fodboldforbund, FIFA.

Har det en chance?

- Jeg ved det ikke. Det kunne være skidesjovt at være med, og det kunne være sjovt at sige til sønnen, når han bliver ældre. Hvis jeg kan blive nomineret, så vil jeg være sindssygt stolt.

VINDERE AF FIFA PUSKAS AWARD

Når du at tænke noget i situationen?

- Jeg når lige at tænke: ”Hvorfor går den ikke ind første gang?” Og så sparker jeg egentlig bare til den. Jeg rammer den rimelig rent, så det var bare superfedt at se den gå ind, siger Nicolai Geertsen, der med jævne mellemrum træner saksespark til træning og ikke vil afvise at prøve netop den øvelse igen.

Så måske får fodboldverden et mål mere at nyde inden længe. Foreløbig er prioriteten for Nicolai Geertsen og Lyngby om at få point i Superligaen, hvor de endnu er uden sejre.

Pokalkampen mod Slagelse endte med en Lyngbysejr på 9-0. I 1/8-finalen skal Lyngby møde de regerende pokalmestre SønderjyskE.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

bedste billede

OL-skatere: Vi er bange for at for at køre ind i børnene

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere