Danske SAS-piloter strejker - 72.000 passagerer bliver ramt

Hundreder af afgange fredag er aflyst. I Sverige og Norge er piloterne gået i strejke.

SAS-piloterne i Danmark er gået i strejke, oplyser Forligsinstitutionen til TV 2.

673 flyvninger bliver aflyst fredag, hvilket påvirker 72.000 passager, oplyser SAS i en meddelelse.

Har du booket billet, kan du tjekke om din afgang bliver påvirket her.

Torsdag aften meddelte SAS, at de præventivt havde aflyst 205 afgange fredag morgen og formiddag i Skandinavien. I Danmark blev 33 afgange i Københavns Lufthavn Kastrup berørt samt en enkelt afgang fra Aalborg. Hverken Billund eller Aarhus bliver påvirket af aflyste afgange.

Hvilke afgange, det drejer sig om, kan du se her.

- Man kan selv gå ind og se, om ens afgang er aflyst. Vi har præventivt valgt at aflyse nogle afgange, siger SAS' pressechef Mariam Skovfoged til TV 2.

Svenske piloter strejker

De svenske SAS-piloter strejker efter at forhandlinger om løn og vagtplaner torsdag aften brød sammen i Stockholm. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse natten til fredag. Strejken i Sverige betyder, at yderligere 110 fly er aflyst, skriver det norske erhvervsmedie E24, og dermed er i alt 315 afgange fredag aflyst.

I nat brød forhandlingerne mellem piloterne og SAS også sammen i Norge, og det betyder at piloterne også er i strejke i Norge, skriver blandt andet VG.

Hos SAS mener man, piloternes lønkrav er for høje.

- De krav, vi har set fra piloterne, er skyhøje og uansvarlige i det konkurrenceprægede marked, vi er i lige nu, sagde Mariam Skovfoged onsdag.

Herhjemme fortsatte forhandlingerne mellem SAS og piloterne i forligsinstitutionen natten til fredag, men efter forhandlingerne brød sammen i Sverige og Norge, var udsigten for forhandlingerne i Danmark ikke gode.

- Det betyder jo, at situationen er højdramatisk i og med forhandlingerne er brudt sammen i to lande. Piloterne har fra dag ét sagt 'vi står sammen'. Så barometret peger i retning af konflikt, sagde Henny Christensen, redaktionschef på Ugebrevet A4 og Avisen.dk tidligt fredag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere