Dansk rockband går i opløsning

De fem medlemmer i 'Ulige Numre' har valgt at trække stikket og gå hver til sit.

De fem medlemmer i 'Ulige Numre' har valgt at trække stikket og gå hver til sit.

Med hitsinglen 'København' slog danske 'Ulige Numre' i 2011 igennem i offentligheden.

Her seks år efter er det slut for bandet, som har besluttet at gå i opløsning. Det meddeler de fem medlemmer onsdag på bandets Facebook-side.

- Vi må med kærlighed til alle jer, der har fulgt os, fortælle, at vi har valgt at opløse 'Ulige Numre', skriver bandmedlemmerne Jacob, Lasse, Nick, Teis og Carl Emil i et brev dateret den 13. marts, som de har delt på bandets profil.

Brevet afslører ikke noget om, hvad der ligger til grund for beslutningen om at opløse det danske rockband.

Mindes publikum

De fem bandmedlemmer lægger dog stor vægt på, hvor meget de har nydt tiden i 'Ulige Numre'.

- Intet slår at være i et band. Det specielle sammenhold, man får, er svært at forklare. At være fælles om at skabe noget, som måske består. At spille musik med sine bedste venner og gennemleve det, vi alle drømte om, da vi først startede bandet. Det har været en tid, vi alle fem vil se tilbage på med stor glæde, men alting kommer til en ende, og Ulige Numre skal ikke spille musikken sammen længere, lyder det i brevet, der slutter med en stor tak til de fans, der har fulgt dem gennem karrieren.

- Det, der vil stå klarest i hukommelsen hos os, er sekundet, hvor vi træder ind på scenen. At give os fuldt ud og dele vores sange med jer, som kender dem og synger med. Vi er glade for, I kom, og vi er evigt taknemmelige for støtten, skriver det nu opløste band.

Singlen 'København' fik i 2012 prisen for 'Årets sang' ved prisuddelingen Steppeulven. Samme år vandt bandet ligeledes P3 Guld-prisen.

Ulige Numre blev dannet i 2010 nåede at udgive EP'en ‘Ulige Numre’ samt de to album 'Nu til Dags' og 'Grand Prix'.

Forsanger i modvind

I foråret 2012 modtog bandets forsanger, Carl Emil Petersen, et arbejdsstipendie fra Statens Kunstfond på 285.000 kroner om året i tre år. I alt 855.000 kroner.

Med et CV der på daværende tidspunkt kun talte en enkelt EP med seks sange, skabte det stor debat, at Carl Emil Petersen kunne modtage stipendiet.

Modtagerne af prisen bliver udvalgt af Tonekunstudvalget, hvori blandt andet Jens Unmack, forsanger i det danske band 'Love Shop', i 2012 var medlem. 

Der var blandt andet beskyldninger om nepotisme på baggrund af et venskab, der skulle være mellem Jens Unmack og Carl Emil Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere