Dansk badmintonprofil tilbage på banen efter sjælden sygdom

Christian Lind håber på, at han igen kan komme til at spille for fuld styrke på badmintonbanen.

Christian Lind kæmpede for at vende tilbage til et normalt liv. Her får han hjælp til at kunne gå igen. Foto: Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Det er under et halvt år, siden Christian Lind skulle lære at gå igen.

Nu er han for første gang tilbage på badmintonbanen, hvor han har brugt så mange timer af sit liv, inden han blev ramt af den sjældne sygdom Guillain-Barrés syndrom.

Læs også Badmintonprofil ramt af sjælden sygdom - gik fra veltrænet til lammet på få dage

Hvidovre Badminton har på sin Facebook-side lagt en video op af Linds første træning, hvor han igen bevæger sig rundt for at slå til en fjerbold.

- Det er dejligt at være tilbage. Det har været nogle gode uger. De sidste cirka fem uger er det gået fremad, så jeg er vildt glad for at være tilbage. Jeg kan se, at der lige mangler lidt justeringer, men jeg er helt vildt glad for at være her, siger han til Hvidovre Badmintons Facebook-side.

Træner hver dag

Det var i begyndelsen af september, at Christian Lind ud af det blå blev alvorligt syg.

Ved Guillain-Barrés syndromet bliver nerverne angrebet af sit immunforsvar. Så på få dage gik han fra at være en topatlet til at skulle blive madet og have hjælp til at bevæge sig.

85 PROCENT BLIVER HELT RASKE IGEN

De fleste, som får sygdommen, vil opleve en gradvis bedring. Fuld bedring kan tage fra 6-12 måneder.

85 procent bliver helt raske efter 6-12 måneder. Mange får unormal muskeltræthed i flere år efter at have haft sygdommen.

Omkring 10 procent får varige skader som lammelse i ankel- og lægmuskler (dropfod), svækket muskelstyrke i hænderne, nedsat følesans og balanceproblemer. Der er ingen måder, hvorpå man kan forebygge Guillain-Barrés syndrom.

 

Kilde: sundhed.dk

- Det er vildt at skulle til at lære at gå som 34-årig, sagde han til TV 2 SPORT i september, da han i Rigshospitalets genoptræningscenter via et seleværktøj forsøgte at være gående igen.

Siden da har han kæmpet massivt for at komme inden for badmintonstregerne igen. De seneste seks uger har han blandt andet lavet badmintonrelaterede øvelser i sin lejlighed for at blive klar til sin første træning.

I sin storhedstid nåede Christian Lind at spille med i Super Series-turneringer, som fra 2018 blev til den nuværende World Tour.

Ifølge ham selv er der dog et stykke vej endnu til topformen, og han tror kun, han er på halv styrke.

- Det er svært at lave målsætninger, men hvis det bliver ved med at gå sådan her, så vil jeg tilbage og spille for fuld styrke. Det er svært at sige noget om hvornår, men jeg vil gøre alt for det. Jeg træner hver dag nu, og så må jeg se, hvornår jeg er klar, fortæller han.

TV 2 SPORT besøgte Christian Lind, da han fortsat var indlagt på hospitalet. Se mere i reportagen herunder:

02:52

Foto: Privatfoto

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik