Danbolig dropper samarbejde med 15 butikker efter snyd med fremvisninger

Par på Amager fik efter fire fremvisninger at vide af mægler, at deres rækkehus var for dyrt. Men der var slet ingen interesserede købere.

Ejendomsmæglerkæden Danbolig afvikler sit samarbejde med Hald-koncernen og ejendomsmægler Torben Halds 15 butikker i hovedstadsområdet. Det oplyser Danbolig A/S til TV 2 via kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Det sker efter, at TV 2 søndag kunne fortælle, hvordan to mæglere i en lokal Danbolig på Amager i København under ejendomsmægler Torben Hald bevidst snød en kunde flere gange ved at fortælle, at mæglerne havde fremvist deres rækkehus på Øresunds Alle på Amager til fire interesserede køberpar. Det viste sig imidlertid slet ikke at være tilfældet, da sælger via deres kamera i huset kunne bevise, at der aldrig havde været interesserede købere i huset.

To mæglere fyret efter fiktive fremvisninger

Torben Hald, der blandt andet er indehaver af den lokale Danbolig på Amager Strand, har efterfølgende oplyst til TV 2, at de to mæglere efterfølgende er blevet fyret. Alligevel har Danbolig valgt at gøre det samme med Torben Hald.

- Der må ikke herske nogen tvivl om, at den adfærd, vi har set dokumenteret, er helt uacceptabel og uforenelig med at være en del af Danbolig. Derfor ser vi ingen anden udvej end at afvikle samarbejdet, oplyser Per Bie, der er administrerende direktør i Danbolig A/S, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at "vi er enormt ærgerlige over den her sag og kan kun beklage dybt."

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Torben Hald og administrerende direktør Per Bie.

Ejendomsmæglere ringede efter fremvisninger

Ditte og Anders Yde Amsnæs’ 110 kvadratmeter store rækkehus på Øresundsvej på Amager blev sat til salg i februar til 4.995.000 kroner, og allerede i samme uge planlagde den ansvarlige ejendomsmægler tre fremvisninger af huset til fire par.

Efter anden fremvisning fik Ditte Yde Amsnæs mistanke om, at der var noget galt, og parret kiggede på et kamera, der er en del af deres alarm i huset og filmer husets køkken og stue. På billederne kunne de ved alle tre fremvisninger se, at to forskellige ejendomsmæglere gik rundt alene i huset, og at de efterfølgende ringede parret op og fortalte, at fremvisningerne var gået godt, men at de interesserede købere syntes, at huset var for dyrt.

Brancheforeningen Dansk Ejendomsmæglerforening har udtalt kritik af ejendomsmæglernes metode, som de kalder "meget uærligt og en form for svindel."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere