Cyklist kørt ned af flugtbilist: - Jeg er bare glad for at være i live

Politiet bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse om sagen, som de nu efterforsker.

33-årige André Friberg trillede fredag ud i krydset mellem Ågade og Jagtvej i København på cykel, da en hvid bil i høj fart kørte overfor rødt lys og strejfede hans cykel, så han væltede.

Var han cyklet ud i krydset blot et sekund før, kunne det være endt fatalt.

I stedet står han mandag ved selvsamme kryds og fortæller TV 2 om situationen.

En situation der blev filmet af en bagvedkørende bil – og i første omgang bragt på bt.dk.

- Jeg når lige at kigge ud af øjenkrogen, da jeg ser en bil, der er direkte på vej imod mig. Jeg når at tænke "Nu bliver jeg ramt". Så bliver jeg ramt og vælter ned på jorden, siger han.

Filmede hændelsen

Han fortæller, at der kom flere vidner hen og hjalp til efter hændelsen. Blandt andet Tue Borch, der filmede hændelsen fra et kamera i sin bil.

- Jeg var rigtig heldig. Det er først ved at gå op for mig nu, hvor heldig jeg var. Også efter jeg har set klippet et par gange. Jeg er bare glad for at være i live, siger André Friberg.

- Jeg var rigtig heldig. Det er først ved at gå op for mig nu, hvor heldig jeg var. Også efter jeg har set klippet et par gange. Jeg er bare glad for at være i live, siger André Friberg.

I videoklippet, som du kan se øverst i artiklen, kan man se ham trille ud i krydset for rødt lys ved en indkørsel til en parkeringsplads, hvorefter han holder ved det næste røde lys. Da det bliver grønt, kører han videre ud på den tværgående kørebane og bliver ramt af den hvide bil, der kører videre i høj fart.

André Friberg anerkender, at han godt kunne have været mere opmærksom i situationen.

- Jeg kunne have kigget mig bedre for. Men omvendt så kørte han fortsat over for fuld rødt , så jeg synes, at ansvaret ligger helt hos ham, siger han med henvisning til føreren af bilen, der ikke stoppede efter uheldet.

Har meldt det til politiet

Han har meldt hændelsen til politiet og afleveret videomaterialet til dem.

Københavns Politis pressetjeneste bekræfter til TV 2, at de har modtaget en anmeldelse, og at de efterforsker sagen. Uden at gå i detaljer om, hvorvidt der er mistænkte eller anholdte.

André Friberg slap efter omstændighederne billigt fra situationen med mindre knubs på benene samt småskrammer på hænderne.

Få meter fra ulykkesstedet holder hans cyklen med et smadret forhjul, der til André Fribergs held blev ramt i stedet for ham.

Cyklen efter hændelsen.
Cyklen efter hændelsen.
Foto: TV 2

Havde ikke hjelm på

Han fortæller, at han netop den dag ikke havde taget den cykelhjelm på, som han havde anskaffet sig få måneder før, fordi han havde glemt den derhjemme.

- Næste gang jeg glemmer den, vender jeg rundt efter den, siger han.

Han har selv lagt videoen op på Facebook. Han håber, at han kan være med til at undgå, at lignende situationer opstår for andre. Desuden håber han at få hjælp til at finde bilisten.

- Det, der chokerer mig mest, er, at jeg rejser mig op og ser bilisten køre videre i fuldstændig uændret fart, siger han.

Han understreger, at situationen har fået ham til at tænke mere over, hvordan han gebærder sig i trafikken. Og at huske at orientere sig, selvom der er rødt for de andre trafikanter.

- Jeg må også reflektere over, hvad jeg kan gøre bedre. Være mere bevidst, når jeg er i trafikken og køre knap så meget på automatpilot, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere