Copenhagen Marathon: Sådan bliver løbevejret på søndag

Søndag løber mere end 10.000 løbere gennem København i Telenor Copenhagen Marathon. Vi svarer her på et af de store spørgsmål: Hvordan bliver vejret?

Foto: TV2/Lorry

Det bliver en lun tur for løberne på søndag. Foto: TV 2 Vejret

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

Kommer solen til at skinne, og vil forårsvarmen ligge over København, eller vil silende regn præge vejret i Hovedstaden på søndag?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet netop nu få dage før Telenor Copenhagen Marathon, hvor man i de seneste år både har haft varme og silende regn på de 42,195 km gennem Københavns gader.

Ifølge de seneste prognoser tyder meget på et marathonløb i næsten perfekt løbevejr. Nogle vil måske sige, at det er lidt for varmt - og måske lidt for godt.

Der venter nemlig en flot og solrig forårsdag i København med relativt rolige vindforhold. 

Det bliver en lun tur for løberne på søndag. Foto: TV 2 Vejret

 

Læs også Oprydning: Sommerskrald flyder i Kongens Have

Sol hele dagen

Temperaturen vil omkring start på Islands Brygge klokken 9.30 ligge lige omkring 14-15 graders varme, mens den hurtigt vil stige i formiddagens løb.

Der ventes en flot morgen i København, og det solrige vejr ventes at fortsætte resten af dagen.

I løbet af formiddagen når temperaturen hurtigt 16-17 grader, og når de fleste passerer målstregen igen omkring 13-14-tiden, så vil temperaturen være steget til omkring 19 graders varme.

En blot let nordvestenvind vil blæse ind over København hele søndagen - og kan kun virke lidt svalende på en relativt varm dag.

Tørt vejr med relativt høje temperaturer, hvor det i solen vil kunne føles endnu varmere, kræver, at man som løber som minimum er meget opmærksom på at få væske nok - både før og under løbet.

TV 2 VEJRET følger løbende vejret her på vejr.tv2.dk op til Telenor Copenhagen Marathon.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik