Christian Lønstrup stævner FC Roskilde

Christian Lønstrup og FC Roskilde skal have en retslig afgørelse på trænerens arbejdsmæssige forhold.

Christian Lønstrup fastholder, at han ikke har sagt sit job som cheftræner i FC Roskilde op og hiver nu sin tidligere arbejdsgiver i retten.

Ligeledes fastholder Lønstrup sin uenighed i grundlaget for den suspendering, som klubben kom med for en måned siden. En suspendering, der skete for at ”sikre ro” i klubben, der i øjeblikket undersøges af politiet for matchfixing. 

Christian Lønstrup fortæller om stævningen i en mail til TV 2 SPORT. Herunder bringes mailen i sin fulde version:

- Det har desværre ikke været muligt at finde en mindelig løsning i forhold til afslutningen på mit ansættelsesforhold i FC Roskilde.

- Jeg har derfor efter rådgivning fra mine advokater stævnet FC Roskilde.

- Min tid i FC Roskilde har været spændende og udfordrende, og jeg har været glad for at være en del af FC Roskilde. Min assistent John Bredal og jeg fik til opgave at redde FC Roskilde fra nedrykning til 2. division. Dette mål blev indfriet, og det er jeg stolt af.

- Jeg er ked af, at mit samarbejde med FC Roskilde er endt på denne måde med manglende opbakning fra ledelsen, men jeg står ved at jeg reagerede som jeg gjorde, og jeg mener fortsat, at det var det rigtige at gøre.

- Jeg har de seneste uger mærket en ekstrem stort opbakning fra mange forskellige mennesker heriblandt trænerkollegaer, spillere, ledere og andre personer med tilknytning til sportens verden. Jeg sætter utrolig stor pris på denne opbakning.

FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson siger til TV 2 SPORT, at han ingen kommentarer har til stævningen.

Det er godt to uger siden, at FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson sagde til bold.dk, at Christian Lønstrup havde sagt sit job op. Det nægtede Christian Lønstrup. 

Undersøges for matchfixing

Det er en måned siden, at FC Roskilde suspenderede Christian Lønstrup.

- For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe, skrev FC Roskilde i en pressemeddelelse.

På et møde dagen forinden havde Lønstrup fortalt sine spillere, at det var kommet ham for ører, at nogle ”modarbejdede holdet”.

Helt konkret videregav han informationer om, at spillere på holdet havde forbrudt sig mod matchfixingreglerne. Noget som spillerne siden har nægtet og taget afstand fra.

Efterfølgende sagde FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson, at det så ud til, at der intet var i sagen.

I sidste uge bekræftede politiet imidlertid, at de efter anmeldelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) undersøger brud på straffeloven i den mulige matchfixing-sag mod FC Roskilde.

Politiken har tidligere skrevet, at tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på mindst én af FC Roskildes kampe i denne sæson, mens TV 2 SPORT har fortalt, at tråde til Balkan er blevet undersøgt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere