Brøndby vinder historiens første eSuperliga

Dingo og Fredberg sikrede mandag et længe ventet mesterskab til Brøndby IF. De to FIFA-spillere vandt eSuperligaen og 150.000 kroner.

Brøndby kan igen kalde sig for et mesterhold.

Mandag aften vandt klubben fra Vestegnen den første udgave af eSuperligaen efter et tæt finaleopgør mod Vejle Boldklub.

Med sejren på 2-1 i kampe kan spillerne Daniel 'Dingo' Klink Nørremark Kristensen og Frederik 'Fredberg' Søndergård Fredberg glæde sig over en økonomisk bonus på 150.000 kroner.

Sejren over Mikkel 'LordHjort' Bach og Jacob 'Esser' Esholm kom i hus som højdepunktet ved den store afslutning på eSuperligaen. De otte bedste hold fra grundspillet mødtes i playoff i Forum i København. Ud over æren dystede de om en samlet præmiepulje på 365.000 kroner.

Alle de første kampe i eSuperligaen er blevet spillet af to spillere fra hver klub, der spiller én kamp hver. Holdene har spillet på udebane og hjemmebane, hvilket flere gange har bragt reglen om udebanemål i spil.

Finalen om det første eSuperliga-trofæ blev dog spillet i et klassisk bedst-af-tre-format. To sejre i enten ordinær tid, forlænget spilletid eller straffespark ville sikre trofæet.

For god ordens skyld skal det nævnes, at eSuperligaen spilles med FIFA Ultimate Team. Det vil sige, at holdene har mulighed for at stille op med en række af de bedst rangerede spillere inklusive nutidens verdensstjerner og legender som Pelé, Eusébio og Ruud Gullit.

De to holds vej til finalen

Brøndby – Lyngby: 4-3 i kvartfinalen.

Vejle – Randers: 3-3 i kvartfinalen. VB vandt på reglen om udebanemål.

Brøndby – AGF: 5-5 i semifinalen. BIF vandt på reglen om udebanemål.

Vejle – FC København: 3-3 i semifinalen. VB vandt på reglen om udebanemål.

Kamp 1: Brøndbysejr på straffespark

Dingo fra Brøndby mod Esser fra Vejle.

Brøndby fik en forrygende start på finalen, da Dingo fik bolden headet i mål med ’den gamle’ Ronaldo efter fem minutter. Derefter bølgede spillet frem og tilbage med et par chancer i begge ender i resten af halvlegen. Tættest på en scoring var Vejle, men heldigvis for Brøndby fik Dingo sat ind tackling ind midt i feltet, så Ruud Gullit afværgede en udlinging i sidste øjeblik.

I anden halvleg præsterede VB en tidlig udligning, da Esser tacklede sig til bolden og bankede den i mål med Patrick Vieira. Alligevel var det Dingo og Brøndby, der dominerede resten af kampen. Mængden af chancer var dog ikke overvældende, og efter 1-1 gik opgøret ud i forlænget spilletid. Her var Brøndby klart bedst, men Vejle klarede frisag og tvang opgøret ud i straffespark.

Ronaldinho, Henry, Neymar scorede for Brøndby, mens kun Ronaldinho og Ronaldo scorede for Vejle.

Kamp 2: Eusébio sikrede VB-sejr

Fredberg fra Brøndby mod LordHjorth fra Vejle

Selvom han var pisket til at vinde, virkede LordHjorth til at tage det ganske roligt i den anden finalekamp. En stor chance til Fredberg bragte heller ikke vejlenseren ud af fatning, og midt i første halvleg sendte han bolden i mål med Patrick Vieira.

I anden halvleg indledte LordHjorth med at presse mest, men efter næsten et kvarts spil satte Fredberg gang i en forrygende dribletur med Neymar. Brøndbyspilleren vippede bolden op i luften på kanten af feltet og sparkede den ind via den fjerneste stolpe. 1-1 - men det holdt kun kort. LordHjorth pressede videre, og få minutter senere sendte han bolden i nettet med den portugisiske legende Eusébio.

Vejles 2-1-føring fik Fredberg til at kaste alt frem, men sublimt forsvarsspil af LordHjorth tvang finalen ud i et tredje og sidste opgør.

Kamp 3: Revanchetid for Brøndby

Fredberg fra Brøndby mod Lordhjorth fra Vejle.

Mens de to første kampe var en lidt taktisk omgang, var der fuld knald på den tredje finalekamp. Fredberg bragte sig i front med Cristiano Ronaldo, og efter en hurtig udligning af LordHjorth kom Fredberg foran med 3-1 inden pausen efter mål af både 'den nye' og 'den gamle' Ronaldo.

Dermed kunne Fredberg trække sig lidt tilbage, og med lidt over 20 FIFA-minutter tilbage gav han for meget plads til LordHjorth. Med Cristiano Ronaldo sendte han bolden helt op i målhjørnet og reducerede til 2-3.

Det blev det næstsidste mål i eSuperligaens første sæson. Kort før tid lykkedes det nemlig Fredberg at bringe sig foran 4-2, da han spillede Neymar helt fri i feltet.