Brøndby præsenterer stort underskud

I første halvår af 2019 tabte selskabet bag Brøndby 11 millioner kroner mere end forventet.

Brøndbys Cheftræner Niels Frederiksen før superligakampen mellem Brøndby-AGF på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Første halvdel af 2019 var dyrt for selskabet bag superligaklubben Brøndby.

Vestegnsklubben har tirsdag morgen præsenteret et underskud på 41,7 millioner kroner for årets første seks måneder. Det er 11 millioner kroner mere end forventet.

- Vi er ikke tilfredse med dagens regnskab, og det er tydeligt, at vi fortsat har en stor opgave foran os, lyder det fra klubbens administrerende direktør, Ole Palmå, til Brøndbys hjemmeside.

I regnskabet fremgår det, at klubbens nettoomsætning faldt fra 92,2 millioner kroner i 2018 til 76,6 millioner kroner i 2019.

En del af forklaringen på den manglende omsætning er, ifølge Ole Palmå, at Brøndbys sportslige resultater i 2019 ikke har været så gode, som de var i 2018, hvor det blev til en pokaltitel og en andenplads i Superligaen.

- I første halvdel af 2019 blev vi ramt økonomisk af det dyk, vi oplevede i vores sportslige præstationer i sidste sæson.

- I foråret 2018 spillede vi med om mesterskabet helt frem til de sidste spillerunder, hvorimod vi i foråret 2019 havde udspillet vores rolle i mesterskabskampen relativt tidligt, hvilket betød at tilskuertallet ikke nåede op på samme flotte niveau som sæsonen før, siger direktøren.

Klubben har i andet kvartal lånt 12 millioner kroner af Jan Bech Andersen, mens han efter kvartalet har lånt Brøndby IF yderligere 30 millioner kroner. Det er ud over de 18 millioner kroner, som Brøndby lånte i 2018 af Jan Bech Andersen.

Manglende transferindtægter sænker forventningerne

Forventningerne til hele året er nu også lavere end tidligere. Nu forventer Brøndby et underskud på mellem 63 og 73 millioner kroner.

Tidligere var forventningen et minus på mellem 40 og 50 millioner kroner.

Årsagen til, at de nu sænker forventningerne, er, at de ikke længere regner med at få de transferindtægter i sommerens transfervindue, som de tidligere på året har budgetteret med.

Klubben oplyste i weekenden, at de har givet stjernespilleren Hany Mukhtar lov til at forhandle en kontrakt med en ny klub, men såfremt skiftet skulle blive en realitet, vil det først gå igennem i det nye år.

- Justering af forventningerne til årets resultat skyldes primært en forskydning af budgetterede transfers samt omkostninger relateret til ændringer i det ledelsesmæssige setup.

- Brøndby IF forventer således ikke længere at realisere transfergevinst i sommerens transfervindue, skriver klubben.

Brøndby IF er efter de syv første spillerunder nummer tre i Superligaen, hvor de allerede er otte point efter FC København på førstepladsen.

I weekenden tabte Brøndby 3-0 til AGF på hjemmebane.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik