Britta Nielsen sigtes for databedrageri for 111 millioner kroner

Svindelmistænkte Britta Nielsen er lørdag i grundlovsforhør, hvor sigtelsen mod hende er blevet læst op.

I sagen om svindel i Socialstyrelsen er 64-årige Britta Nielsen sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed for mindst 111 millioner kroner.

Det fremgår af sigtelsen, som anklager Kia Reumert lørdag formiddag har læst op ved et grundlovforhør i Retten på Frederiksberg.

FØLG TV 2s liveblog fra grundlovsforhøret her

Svindlen skal være sket over en periode fra 2002 til 2018, hvor hun ifølge politiets anklage har misbrugt sin stilling som mangeårig og betroet medarbejder i Socialstyrelsen til at overføre store beløb til egne bankkonti.

Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, oplyser ved grundlovsforhørets start, at den sigtede ikke tager ikke stilling til selve sigtelsen. Dermed har hun hverken erkendt eller benægtet forholdene.

Lørdagens retsmøde er første gang, Britta Nielsen stilles for en dansk dommer, siden hun blev internationalt efterlyst 9. oktober, og sagen blev kendt for offentligheden. Forinden var hun 30. september ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet in absentia, altså uden selv at være til stede.

Anholdt mandag

Britta Nielsen blev mandag anholdt på et hotel i den sydafrikanske by Johannesburg.

Fredag landede hun kort før klokken 13 i Danmark, efter det dagen forinden blev besluttet under et retsmøde i Johannesburg, at hun skulle løslades, så hun kunne blive udleveret til sit hjemland hurtigst muligt.

Hun blev fredag eftermiddag kørt til afhøring, men på råd fra sin forsvarer, Nima Nabipour, ville hun ikke tale med politiet, ej heller forholde sig til sigtelsen.

Det har tidligere været fremme, at hun har bopæl i Hvidovre og desuden har investeret i en ødegård i Sverige samt land og ejendomme i Sydafrika. Hun har også haft en dyr interesse for heste.  

Mand i grundlovsforhør

Foruden den hovedmistænkte Britta Nielsen er to kvinder og en mand sigtet i sagen. Alle tre er beskyttet af navneforbud.

Manden kom ligeledes til Danmark med fly fredag kort før klokken 13, og han fremstilles også i grundlovsforhør ved Retten i Frederiksberg lørdag. Det sker umiddelbart efter den 64-årige kvinde.

Manden blev anholdt i Johannesburg International Airport i Sydafrika tirsdag 30. oktober.

Han er mistænkt for hæleri af særlig grov beskaffenhed. Han menes at have modtaget mindst 3,6 millioner kroner af de penge, Britta Nielsen ifølge mistanken har ført ud af Socialstyrelsen.

Mandens forsvarer, Henrik Dupont, har oplyst, at den sigtede nægter sig skyldig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere