Børnehave glemte 2-årig dreng i skov i Ishøj: Politiet fandt ham i tårer

Børnehaven opdagede først, at han manglede, da de kom hjem til København, og hans mor stod klar til at hente ham.

Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

En 2-årig dreng blev mandag fundet grædende på en børnehaves bagtrappe mellem træerne uden for Ishøj, efter hans udflytterbørnehave havde glemt at tage ham med hjem.

Det bekræfter Vestegnens Politi og pressechef i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning, Anni Lundqvist, over for TV 2.

Børnehaven opdagede først, at de havde glemt drengen, da de kom hjem til København - hvor drengens mor skulle hente ham - og manglede et barn.

Alarmen lød hos politiet klokken 16.59.

- Vi sender flere patruljer af sted mod Ishøj, og en af dem fandt ham kort efter ved børnehavens hus, hvor han sad grædende på bagtrappen men ellers i god behold, siger vagtchef Mikkel Clausen til TV 2.

Da havde drengen været alene i to og en halv time.

Børnehave er tavs i sagen

TV 2 har kontaktet lederen af den københavnske børnehave, som afviser at kommentere sagen.

Men Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune bekræfter hændelsesforløbet, samt at det drejer sig om en udflytterbørnehave fra København.

- Jeg kan bekræfte, at det er en af vores udflytterdaginstituioner, der manglede et barn, da de i går kom hjem til hjemmeinstitutionen, siger pressechef Anni Lundqvist.

Forvaltningen er nu ved at kortlægge sagsforløbet.

Flere sager om forsvundne børn

Sagen kommer i kølvandet på flere sager om forsvundne børn på få dage.

Torsdag i sidste uge var det en sag fra Strøby på Stevns, hvor pædagoger i en vuggestue havde glemt en 2-årig dreng i en barnevogn - og kørt barnevognen i et aflåst skur.

Det blev først opdaget, da hans mor kom for at hente ham og havde problemer med at finde sin søn. Drengen svedte og havde en våd ble, da han blev fundet.

Og mandag i denne uge forsvandt to 5-årige drenge fra en børnehave i Hvidovre. Det viste sig, at de var gået hjem til den ene af drengene, hvor de senere blev fundet af politiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik