Blev arbejdsløs for første gang under coronakrisen - nu overvejer han at skifte branche

Helt nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af udbudte jobs stiger.

Nu åbner jobcentrene i Danmark igen efter at have været lukket under coronakrisen, og det betyder, at de ledige skal til at skrive jobansøgninger igen.

En af dem er Rajan Kunz Sakaria fra København. Efter 25 år i rejsebranchen har han for første gang mistet sit job.

- Jeg er blevet arbejdsløs og står i en situation, hvor det er lidt svært at komme videre, for jeg er i rejsebranchen, og det er jo som bekendt ikke den bedste branche at være i lige nu, siger Rajan Kunz Sakaria.

Han er indstillet på, at han måske kommer til at skifte branche. Han tror, at rejsebranchen i et stykke tid fortsat vil være presset.

- Så man må jo indse, at man kommer til at lave noget andet i en periode. Jeg søger vagtjobs, og så søger jeg noget vagtkursus. Ellers noget andet med kundeservice, jeg er uddannet indenfor kontorområdet i rejsebranchen, siger Rajan Kunz Sakaria til TV 2.

Han har accepteret, at han nu skal søge bredt.

- Lige i starten kommer man ud af sin komfortzone. Men det er et okay tidspunkt at reflektere over, om man skal noget andet nu, eller om man gør noget andet i en periode og så vender tilbage til det, man kan, senere, siger Rajan Kunz Sakaria.

For ham og de andre jobsøgende, der nu skal til at skrive ansøgninger igen, er der for første gang i længere tid gode nyheder om antallet af jobs, der bliver udbudt.

Flere jobs end inden coronakrise

Helt nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af udbudte jobs stiger. I sidste uge blev der slået i alt 18.185 stillinger op på jobnet. Det er mere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019, som er på 18.143.

- Vi åbner jobcentrene igen, fordi vi kan se, at i takt med genåbningen af samfundet, at der er begyndt at komme lidt mere gang i hjulene igen. Og så fordi vi kan se, at der bliver slået flere stillinger op, faktisk også gennemsnitligt flere end inden coronakrisen ramte, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til TV 2.

Men coronakrisen har også betydet, at køen af ledige er blevet større.

- Der er desværre kommet mange nye arbejdsløse, som har brug for hjælp og vejledning til, hvordan de kommer i arbejde igen, siger Peter Hummelgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere