Blæst giver problemer: Fly cirkler i kø over Sjælland

Blæst med vindstød af stormende kuling skaber problemer i hele Danmark.

På grund af kraftige vindstød er der store forstyrrelser i Københavns Lufthavn, oplyser lufthavnen på hjemmesiden. Det betyder, at fly holder i kø til afgang, ligesom flere fly cirkulerer over Sydsjælland i 20.000 fod.

Det er vindstød med stormende kuling på tværs af banerne, der giver udfordringer, oplyser TV 2 Vejrets meteorolog Peter Tanev.

- Københavnerne vil kunne høre en del flystøj over byen, da flyene vælger en bane, der til nøds kan bruges med denne sidevind. En bane, der indebærer at flyene efter take off kommer ind over København, siger han.

Blæsten giver også problemer på flere broer, der lige nu fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af det kraftige blæsevejr.  

Det gælder både Vejlefjordbroen, Øresundsbroen og Storebæltsbroen, og advarslen ventes at gælde til klokken 14 og 16 for henholdsvis Storebælt og Øresund. Det er uvist, hvornår advarslen ikke længere gælder for Vejlefjordbroen, men Vejdirektoratet oplyser, at blæsten forventes at aftage fredag aften. 

Samtidig advarer Dansk Trafikinfo på Twitter, at der også på grund af blæsten ligger meget tabt gods på vejene, herunder tæpper, flamingo og metalplader.

Bilisterne bliver opfordret til at fastspænde gods forsvarligt i blæsten, og det bliver samtidig understreget, at bilisterne ikke skal standse op for at samle tabt gods op, men i stedet skal vente på vejhjælp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

5d78c90c-ae73-48cd-ab4f-5a2d29e2d062.jpg

Fredag byder på byger - men også plads til sol

20190319-112740-l-1920x1340we.jpg

Birkepollen er eksploderet - få forklaringen her

Solskinsvejr blå himmel

Fantastisk forårsvejr - her kan temperaturen nærme sig 20 grader

halo

playSpektakulært vejrfænomen over Køge

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere