Black Friday skudt i gang – forventes at slå alle rekorder

Den store årlige forbrugsfest, Black Friday, er skudt i gang. Nederst i artiklen kan du finde syv gode råd til at undgå at blive snydt.

Nogle har ligget i kø for at give sig selv lidt ekstra, nogle skal købe de første julegaver. Andre vil lave en forretning ud af at købe billigt og sælge dyrere.

Black Friday er i gang og flere har ligget i kø i bidende kulde hele natten.

En af dem er familiefaren Jesper Nielsen, der var trukket i de lange underbukser, termodragt og varme støvler, da TV 2 mødte ham torsdag aften.

- Jeg skal have fat i en Playstation 4 for at glæde min datter derhjemme. Så da jeg havde tid til det, valgte jeg at hive en dag ud af kalenderen. Siger han.

En anden er gymnasieeleven Jonathan Helding, der var stået tidligt op fredag morgen:

- Jeg har kig på et 65 tommer TV, der kunne stå pænt på mit værelse, og som jeg kan få til omkring 3000, siger han.

Forventer at slå rekorder

Og Black Friday er da også kommet for at blive, viser de nyeste tal.

I 2017 brugte de danskere, der handlede på Black Friday, i gennemsnit cirka 2360 kroner. Det tal forventes at være 2740 per dansker i 2018. Det viser tal fra Dansk Erhverv.

Faktisk var det i 2017 hver tredje dansker, der svingede dankortet. Det gjorde, at dagen blev den dag på året med den største dankortomsætning med hele 2,1 milliarder danske kroner, viser analysen.

Samme tendens afspejles blandt andet af en undersøgelse, som DI Handel har fået lavet blandt 147 af deres medlemsvirksomheder. Her fortæller hver tredje virksomhed, at de forventer at øge deres salg med mere end 10 procent i forhold til 2017 virksomhederne imellem. Og ni ud af 10 virksomheder er da også klar på at gentage successen til næste år, lyder det i undersøgelsen.

Skulle alligevel tidligt op

Og selvom nogle har ligget ligget i kø hele natten, så er der andre, der bare udnyttede, at de alligevel kørte forbi:

- Jeg skulle tidligt op på arbejde alligevel, så jeg skal lige kigge på en Playstation, som jeg cirka kommer til at spare 1200 kroner på, siger Paul Saurbrey i Fields.

Man skal dog være på mærkerne, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk og netop kigget på den faktiske besparelse og ikke kun procenterne:

- Det er enormt svært for forbrugerne at agere i det her marked på Black Friday. Hvornår er der tale om et dårligt tilbud, og hvornår er der tale om et godt? Derfor er det vigtigt at undersøge priserne på de varer, man gene vil købe, så man ikke sidder på selve dagen og tager et hurtigt tilbud, siger juridisk konsulent hos Forbrugerrådet Tænk Paula Brammann.

Herunder får du en række gode råd til, hvordan du finder de bedste tilbud uden at blive snydt.

Sådan finder du de gode tilbud på Black Friday - og undgår de dårlige

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

lidl høje gladsaxe

Supermarked lukket efter lort i handske

fastelavnsboller

Har ikke set noget lignende: Ekspert forklarer fastelavnsbollens nyfundne popularitet

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere