Bendtner idømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod taxachauffør

Anklageren krævede en ubetinget fængselsdom på tre måneder, mens forsvareren krævede frifindelse. Bendtner anker fængselsdommen.

Den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner er ved Københavns Byret blevet kendt skyldig for vold og idømt 50 dages ubetinget fængsel. Dommen er blevet anket.

Bendtner var tiltalt for at have slået og sparket en taxachauffør i hovedet under et sammenstød natten til den 9. september i København. En handling med en strafferamme på op til fire og et halvt års fængsel.

Anklager Marie-Louise Kruse krævede dog kun en ubetinget fængselsdom på tre måneder for vold, der ikke var uprovokeret. Bendtners forsvarer, Anders Nemeth, påstod frifindelse for vold, da der var tale om nødværge, eller en betinget dom med samfundstjeneste, hvis han skulle dømmes.

- I forbindelse med strafudmålingen lagde jeg vægt på, at volden var udøvet mod en taxachauffør, som via sit arbejde er særligt udsat for vold. Jeg lagde også vægt på skadernes omfang, og vi kunne høre i forbindelse med domsafsigelsen, at retten var enige, siger anklager Marie-Louise Kruse.

- Det er helt klart udgangspunktet, når man udøver vold mod en taxachauffør, at straffen gøres ubetinget.

I domsafsigelsen blev der lagt vægt på videomaterialet, som ifølge dommeren viste både spark og knytnæveslag. Bendtner blev dømt efter straffelovens paragraf 247.

Det var en formildende omstændighed, at der blev kastet en flaske efter Bendtner forud for slaget og sparket, men at han ikke kunne blive frikendt på grund af nødværge.

Nicklas Bendtner og advokat Anders Nemeth ankommer til Københavns Byret.
Nicklas Bendtner og advokat Anders Nemeth ankommer til Københavns Byret.
Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

Ankede med det samme

Nicklas Bendtner ønskede ikke at udtale sig efter retssagen, men hans forsvarer var selvsagt ikke tilfreds med dommen på 50 dages fængsel.

- Jeg så helst, at Nicklas var blevet frifundet, og derfor er dommen også anket til landsretten, sagde Anders Nemeth og fortsatte:

- Det er med tilfredshed, at jeg konstaterer, at straffen alene lyder på fængsel i 50 dage og ikke de tre måneder, anklagemyndigheden ønskede.

Bendtners advokat: Dommen giver mig anledning til tre kommentarer

- Det er kommet åbent frem, at der ikke er tale om, at Nicklas helt umotiveret har begået vold mod en tilfældig taxachauffør. Det var det, der var fremme i pressen på et tidspunkt. Nu har alle kunnet se, hvordan forløbet har været, og det, man kan konstatere helt objektivt, er, at der var et forudgående forløb, der gav anledning til episoden, så kan man diskutere de skøn og valg, der er truffet undervejs i episoden, men man kan konstatere, at der har været en forudgående episode, siger Anders Nemeth. 

Bendtner var desuden tiltalt for ikke at have sikkerhedssele på og for at gå fra taxaregningen, og her erklærede Bendtner sig i begge tilfælde skyldig. Han skal også betale en erstatning til chaufføren på 11.350 kroner.

Hans norske klub, Rosenborg, har meddelt, at Bendtner fortætter i klubben trods dommen.

Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, slår fast, at Bendtner kan få plads på landsholdet, når han har udstået sin straf.

Nicklas Bendtner spiller til daglig for den norske klub Rosenborg.
Nicklas Bendtner spiller til daglig for den norske klub Rosenborg.
Foto: Fredrik Hagen

Chauffør frikendt

Taxachaufføren blev frikendt for forsøg på vold, men skal betale en bøde på 3000 kroner, fordi han ikke havde sele på og talte i håndholdt mobiltelefon.

- Jeg er selvfølgelig godt tilfreds. Min klient har nægtet sig skyldig fra starten. Min mission som forsvarer var at få ham frifundet, og det lykkedes. Vi kan ikke være andet end yderst tilfredse, siger taxachaufførens forsvarer, Mette Grith Stage.

Der var nedlagt navneforbud mod taxachaufføren.

Erkendte slag, nægtede spark

Sammenstødet mellem Bendtner og chaufføren fandt sted i København, hvor Bendtner under et skadesforløb var hjemme i Danmark og i byen med sin kæreste, blogger og model Philine Roepstorff.

Om natten tog de en taxa hjem, men kom op at skændes med chaufføren og endte med at forlade taxaen uden at betale, fortalte Bendtner selv i retten.

Her erkendte Nicklas Bendtner at have slået chaufføren, men at det skete, efter at de begge havde løftet armene i en konfrontation, hvor Bendtner så slog først. Hændelsen kunne ses på videoer, som blev vist i retten.

Chaufføren fortalte, at han efter slaget var omtumlet. Han blev efterfølgende opereret for et kæbebrud, og i retten blev der vist billeder af flere buler og skrammer i hans ansigt.

Sammenstødet opstod, efter chaufføren havde kastet en tom flaske efter ham, og Bendtner udtrykte, at han handlede i selvforsvar.

- Jeg frygtede for at blive overfaldet eller kørt ned bagfra. Jeg tænkte på min kæreste. Jeg havde en skade, og jeg kunne ikke løbe væk derfra. Derfor opsøger jeg situation for at afværge situationen, sagde Bendtner i retten.

Det store stridspunkt i retten var dog, om Bendtner skulle have sparket den liggende chauffør i hovedet. Det afviste han selv, og videoen i retten viste ikke tydeligt, hvad der præcis skete. Selv sagde Bendtner, at han trådte indover chaufføren og spurgte ham, om han var okay.

Anklageren fandt det tydeligt, at Bendtner også havde sparket ham og lagde vægt på, at et slag ikke ville være nok til at påføre de skader, chaufføren havde i ansigtet. Det mente forsvareren ikke, at der var bevis for.

Samtidig plæderede forsvareren altså for, at Bendtner handlede i nødværge, da chaufføren - efter de havde forladt taxaen - satte efter dem og altså kastede en flaske mod dem.

Bendtner i aktion for det danske landshold. Bendtner har spillet 81 kampe og scoret 30 mål for Danmark. Hvorvidt han er spillet sin sidste landskamp er endnu uvist.
Bendtner i aktion for det danske landshold. Bendtner har spillet 81 kampe og scoret 30 mål for Danmark. Hvorvidt han er spillet sin sidste landskamp er endnu uvist.
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Nicklas Bendtners voldssag - en tidslinje

9. september: Anmeldt for vold

10. september: Bendtners kæreste deler forklaring

11. september: Bendtner siger ord - nægter sig skyldig

12. september: Taxa-direktør afviser forklaring

21. september: Taxachauffør sigtes forsøg på vold

11. oktober: Taxachaffør overrasket over tiltale

23. oktober: Bendtner tiltalt for spark i ansigtet

30. oktober: Begge parter tiltalt yderligere

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere