Beboere i Lyngby opfordres til at blive testet efter fund af smitsom coronavariant

Det vides endnu ikke, om der er tale om den sydafrikanske eller brasilianske variant.

Beboere, der har været i nærheden af en række specifikke etageejendomme på Lundtoftegårdsvej i Lyngby, opfordres til at blive testet for coronavirus.

Det oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune søndag i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at der er konstateret enkelte tilfælde af smitte med den sydafrikanske eller brasilianske variant hos en familie på Lundtoftegårdsvej.

Styrelsen for Patientsikkerhed er ved at undersøge, hvilken variant der er tale om.

Kommunen skriver desuden, at opsporing, test og rengøring er iværksat samt de involverede personer kontaktet af myndighederne.

Alle, som har været i de pågældende bygninger eller været i kontakt med personer fra området, opfordres til at blive testet hurtigst muligt.

Udbrud på Østerbro

For en uge siden var der ligeledes et mindre smitteudbrud med en coronavariant på det ydre Østerbro i København. Derfor opfordrede man beboere i området til at lade sig teste.

Der var her tale om den brasilianske coronavariant.

Myndighederne kunne hverken oplyse nærmere om, hvor varianten var fundet, eller hvor mange der var smittet, fordi de ikke ville risikere, at de smittede kunne identificeres.

Udbruddet betød, at Styrelsen for Patientsikkerhed intensiverede smitteopsporingen i området.

Der holdes ekstra øje med den brasilianske og den sydafrikanske coronavariant, da disse varianter menes at være mindre følsomme overfor neutraliserende antistoffer.

Desuden er der ifølge SSI "stor mistanke" om, at den brasilianske variant, P1, har øget smitsomhed, men det er ikke endeligt bevist.