Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Der kan falde op til ti centimeter sne, hvor der kommer mest.

Det er om at klæde sig ordentligt på, inden man begiver sig ud ad døren onsdag morgen. Et lavtryk, der er under udvikling, bevæger sig ned gennem Danmark fra nord, og i den forbindelse vil der kunne falde sne, mens det også blæser op.

Allerede natten til onsdag er der målt vindstød tæt på stormstyrke ved både Blåvandshuk og Hanstholm fra nordvest, og natten igennem er regn- og sludbyger drevet ind over den sydvestlige del af Jylland fra Nordsøen.

De højeste vindstød ved de to stationer nåede 24,4 meter per sekund. Storm begynder ved 24,5 meter per sekund.

Onsdag morgen falder der nedbør flere steder over den centrale og vestlige del af landet, og med temperaturer på mellem én og fire graders varme falder nedbøren både som regn-, slud- og tøsne.

Der kommer mere sne og det blæser op

Lavtrykket, der giver os vintervejret onsdag, har en spiralformet struktur, der gør, at nedbøren rammer dele af Danmark af to omgange.

I eftermiddagens løb trækker ’anden’ del af nedbørområdet nedover den centrale del af landet fra nord og nordøst, og i samme forbindelse blæser det kraftigt op fra nordøst.

Da temperaturen derudover også falder, vil en stor del af nedbøren onsdag eftermiddag falde som sne. Nedbøren har tendens til at falde i bygeagtig form, hvilket gør, at der kan være relativt store lokale forskelle på de mængder sne, der måtte komme.

Nogle steder kan man således kun se enkelte fnug, mens man andre steder kan have fået over ti centimeter sne, inden onsdagen er omme.

Kombineret med nordøstenvinden, der tiltager og en overgang kan nå hård kulingstyrke med vindstød af storm i Kattegatområdet, vil det være en særdeles barsk omgang at færdes udendørs onsdag eftermiddag.

Kombinationen af vind og lave temperaturer får det ved udsatte steder til at føles som næsten ti minusgrader.

Radar

Generelt ser de største snemængder ud til at falde over Sjælland, men selv her vil der være lokale forskelle. Nogle steder vil en del af sneen også - i første omgang i hvert fald - falde som slud, der ikke lægger sig på jorden.

Onsdag aften har området med sne efterhånden forladt Danmark, men det vil fortsat blæse fra nordøst. Derudover falder temperaturen yderligere, så man mange steder får let frost onsdag aften. Falder der mere sne, vil den stedvis kunne fyge – dette gælder især, hvis man bor oppe i terrænet og væk fra kysten.

Kan påvirke broerne

Den kraftige vind fra nord og nordøst kommer næsten vinkelret ind på både Storebælts- og Øresundsbroen. Med vindstød, der som minimum kan nå stormstyrke, er det meget sandsynligt, at trafikken i perioder kan blive påvirket af den kraftige blæst.

Derudover kan vandstanden langs den nordfynske kyst, i Randers fjord og i dele af Storebælt nærme sig 100 centimeter over normal vandstand. Vandstanden forventes dog ikke at skabe nævneværdige problemer.

Torsdag vil både sne og blæst stilne af, men det kolde vejr forsætter de næste par dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Solskinsvejr blå himmel

Her kan man få op til 20 grader i weekenden

5d78c90c-ae73-48cd-ab4f-5a2d29e2d062.jpg

Fredag byder på byger - men også plads til sol

20190319-112740-l-1920x1340we.jpg

Birkepollen er eksploderet - få forklaringen her

Solskinsvejr blå himmel

Fantastisk forårsvejr - her kan temperaturen nærme sig 20 grader

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere