Bandeleder på flugt: Våben var gemt i kageæske

Bandelederen Hemin Dilshad Saleh flygtede fra psykiatrisk hospital i Slagelse tirsdag aften.

De våben, der blev brugt ved befrielsesaktionen af den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh, var gemt i en kageæske, som blev smuglet ind på den psykiatriske afdeling i Slagelse. Det erfarer TV 2.

Også fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Psykiatrien Vest, Helle Brink, bekræfter over for sn.dk:

- Personalet havde faktisk lige dækket op og lavet kaffe, og så skete det, da de satte sig for at skulle spise kagen. Som jo så viste sig at være pistoler, fortæller fællestillidsrepræsentanten.

Med de to pistoler, som dukkede op fra kageæsken, truede den 24-årige Hemin Dilshad Saleh og gerningsmændene sig ud af afdelingen. Det skete blandt andet ved at sigte på to ansatte og skyde ned i gulvet, fortæller Helle Brink.

For at komme ud fra afdelingen skal man igennem en dobbeltsikret sluse, hvor personalet ifølge Helle Brink blev truet til at lukke dem ud.

Ingen brev- eller besøgskontrol

Ifølge fællestillidsmanden havde den 24-årige bandeleder ikke brev- eller besøgskontrol. Derfor kunne han frit kunne modtage breve eller få besøgende. Dette er også forklaringen på, hvorfor det var muligt for gerningsmændene at smugle pistolerne ind i kageæsken.

Personalet har ifølge fællestillidsrepræsentanten efterfølgende modtaget akut psykologhjælp. Det samme har patienterne, der var på afdelingen og oplevede flugten. Ingen kom noget til, selvom der blev affyret skud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere