Astralis lukker fantastisk år med ny stor triumf

Verdens bedste Counter-Strike-hold, Astralis fra København, strøg til tops ved BLAST Pro Series i Lissabon, hvor de sikrede årets tiende titel.

Astralis cementerede lørdag sin status som verdens absolut bedste Counter-Strike-hold, da de ved årets sidste store turnering satte verdens nummer tre, ukrainske Na'Vi, på plads.

I finalen ved BLAST Pro Series i Lissabon måtte der dog tre baner til, før Astralis kunne hæve trofæet, som netop Na'Vi senest vandt i Royal Arena. Samtidig kunne Astralis sætte 825.000 kroner ind på præmiekontoen, der med titel nummer ti i år har sendt alle Astralis-stjernerne ind i top 10 på en økonomisk, eftertragtet liste.

De danske verdensettere var generelt suveræne gennem hele turneringen, hvor de i gruppespillet vandt alle fem kampe uden på noget tidspunkt at være i alvorlige problemer.

Se TV 2 Lorrys Søndagsmagasin om Astralis her.

- Det har været et utroligt år. Det er vores tiende titel i år, og jeg er bare beæret over at være en del af det her hold. Specielt at vi formår at komme tilbage efter den første bane, det beviser bare, hvor gode vi er. Jeg er bare virkelig glad lige nu, sagde Emil 'Magisk' Reif efter finalen.

- Det var sindssygt. Det er jo helt vanvittigt, vi slutter 2018 af med en sejr. Vi ender med at komme bagud efter første bane, og alligevel hiver vi den hjem på de to næste. Det er fuldstændig vanvittigt, tilføjede holdkaptajn, Lukas 'gla1ve' Rossander, til TV 2 SPORT.

Se afgørelsen på kampen her.

Bane 1 - Overpass (Na'Vi's banevalg)

På finalens første bane startede Astralis ud med at bringe sig foran 1-0, men modsat normalt, hvor det ofte er stjernen Oleksandr "s1mple" Kostyliev, der bærer det ukrainske hold, så var det et stærkt kollektiv hos Na'Vi, der slog igen.

Det sendte de danske verdensettere bagud både 1-5 og siden 4-11 ved pausen. Peter 'Dupreeh' Rasmussen var nærmest one man army hos Astralis, og selvom han blev noteret for 23 kills på 23 runder, så kunne han intet stille op. Astralis tabte 7-16 i en ensidig affære.

Bane 2 - Cache (Astralis' banevalg)

Astralis havde foretaget et lidt mere utraditionelt banevalg for at overraske Na'Vi. Danskerne havde kun spillet Cache én gang på et halvt år inden lørdagens finale ved BLAST Pro Series - det samme var tilfældet for ukrainerne.

Efter en 0-3-start fik Astralis styr på tingene, hvor Emil 'Magisk' Reif og Nicolai 'dev1ce' Reedtz noterede sig for flest kills med henholdsvis 21 og 22. Hos Na'Vi spillede 'flamie' overraskende godt med og blev topscorer med 23 kills, men det var ikke nok til at holde Astralis fra en 10-5-føring ved pausen.

På modsatte side skulle der kun ti runder til, før Astralis med 'Magisk' i spidsen lukkede bane to med scoren 16-9.

Bane 3 - Dust2

Finalen ved BLAST Pro Series i Lissabon skulle afgøres på den mest legendariske bane af alle, Dust2. Det så ud til at bekomme Peter 'Dupreeh' Rasmussen, der startede som lyn og torden med syv kills i de første to runder. Det grundlagde Astralis momentum og sendte dem på 12-3 efter første halvleg og et stort skridt nærmere titlen.

Na'Vi fik pyntet minimalt på resultatet, men det ændrede ikke på, at Astralis lukkede finalen med 16-4 i Dust2.

- Når folk tror, de har knækket Astralis, så knækker vi fucking jeres rygrad. Knæk sagde det, lød det fra en storsmilende Peter 'Dupreeh' Rasmussen, der blev noteret for 25 kills på sidste bane.

Emil 'Magisk' Reif blev kåret som den mest værdifulde spiller i turneringen.

De er blandt verdens absolut største esportsstjerner og for få uger siden blev deres hold, Astralis, kåret som Årets Counter Strike Hold til det internationale Esports Awards.

Her er Astralis’ finaler i 2018

 1. DreamHack Masters Marseille: Vinder
 2. IEM Sydney: Nummer to
 3. ESL Pro League Season 7 Finals: Vinder
 4. ECS Season 5 Finals: Vinder
 5. ELEAGUE CS:GO Premier: Vinder
 6. DreamHack Masters Stockholm: Nummer to
 7. FACEIT Major: Vinder
 8. BLAST Pro Series Istanbul: Istanbul: Vinder
 9. IEM Chicago: Vinder
 10. ECS Season 6 Finals: Vinder
 11. ESL Pro League Odense: Vinder
 12. BLAST Pro Series Lissabon: Vinder

Sådan blev stillingen ved BLAST Pro Series i Lissabon

 1. Astralis (rent dansk)
 2. Na'Vi
 3. Cloud9 (med danske Ismail "refrezh" Ali på holdet)
 4. MIBR
 5. FaZe (med danske Finn "karrigan" Andersen på holdet)
 6. NiP

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere