Astralis Group går på børsen

Astralis Group vil tage kampen op med USA og Asien, hvor der bliver investeret stort i e-sportbranchen.

Torsdag annoncerede selskabet bag et af verdens bedste CS:GO-hold Astralis intentionen om at blive optaget til handel på Nasdaq First North Growth Market.

Det skriver Astralis Group i en pressemeddelelse. Selskabet forventer, at børsnoteringen finder sted inden årsskiftet, og at de nærmere detaljer - prospekt og tegningsdetaljer - inden længe offentliggøres.

Det er især konkurrencen på det internationale marked, der ligger bag ønsket om børsnotering.

- E-sport er allerede en milliardindustri målt i US dollars, og især i USA og Asien investeres der markant i branchen. Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder, og vi ønsker med noteringen at konsolidere os, siger administrerende direktør og grundlægger Nikolaj Nyholm.

- Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position.

Udover Astralis, der i en lang periode har ligget på førstepladsen på verdensranglisten, ejer Astralis Group også Legends-brandet Origen og FIFA-holdet Future FC. Astralis Group regnes som værende Danmarks største sportsbrand.

Ifølge pressemeddelelsen er e-sport blandt de hurtigst voksende industrier i verden med omkring 443 millioner fans og seere i 2019.

- Vi vil investere i at gøre e-sporten og vores egne brands endnu mere interessante for fansene og lettere tilgængelige for et langt bredere publikum. Vi vil fortsætte arbejdet med at bygge de mest vindende hold i verden samt udvikle vores kommercielle platforme.

- Vi ser et stort potentiale i at videreudvikle vores produkter og at skalere forretningen globalt. Med den professionalisering, der foregår i branchen, er det samtidig en fordel at sikre sig et solidt kapitalberedskab, siger Nikolaj Nyholm.

Tidligere på året satte den danske virksomhed RFRSH Entertainment Astralis og Origen til salg - ifølge TV 2 SPORTs oplysninger til en pris mellem 75 og 112 millioner kroner.

Nikolaj Nyholm forlod direktørposten i RFRSH og blev i stedet direktør i Astralis Group, som i slutningen af juli overtog ejerskabet af holdene. Siden kom FIFA-holdet Future FC til.

Ifølge hjemmesiden Liquipedia har Astralis-holdet alene i præmiepenge sikret 48,8 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere