Aslan Rasmussen: "Vi ved ikke, hvem der står bag våbenhvile"

- Hvis fædrene bag våbenhvilen sidder inde med en viden om skyderierne, så burde de jo gå til politiet, mener folketingspolitikeren.

Kilder i bandemiljøet bekræfter over for TV 2, at der er indgået en våbenhvile mellem de to bandegrupperinger Loyal To Familia og gruppen, der tidligere var kendt som Brothas. 

Aftalen blev forhandlet på plads lørdag, hvor fædregrupper fra begge sider mødtes.

quote Vi ved, at det er forhandlet i en moské - men hvilken moské er det?

Lars Aslan Rasmussen 

følge TV 2's oplysninger er våbenhvilen indgået som direkte konsekvens af drabet på en 22-årig mand, der blev ramt af skud ved Mjølnerparken i København torsdag. 

Aslan Rasmussen: Sådan noget skal foregå gennem myndighederne

Det er dog for tidligt at kippe med flaget, mener Lars Aslan Rasmussen, som er socialdemokratisk folketingsmedlem, valgt på Nørrebro. Han mener, at selv om det er glædeligt, at der lige nu ikke er skyderier på Nørrebro, så er der alligevel grund til skepsis.

- Det er kun en måned. Vi ved ikke, hvem der står bag. Vi ved, at det er forhandlet i en moské - men hvilken moské er det? Hvis de her fædre sidder inde med en viden, så burde de jo gå til politiet, siger han til TV 2.

Lars Aslan Rasmussen synes, at det er et problem, at man ikke præcis ved, hvem der står bag våbenhvilen.

- Vi har nogle fædre på Nørrebro, der vælger at køre noget via en moské og ikke via de danske myndigheder. Det er jo netop her, problemets kerne er. Der er et parallelsamfund, hvor der er nogen, der ikke går til myndighederne med deres viden. Det synes jeg, er et problem.

På trods af sin skepsis håber Lars Aslan Rasmussen, at våbenhvilen bliver overholdt.

- Vi kan bare konstatere, at sidste gang, der blev taget et initiativ som dette, faldt det til jorden. Jeg mangler stadig at få denne bandekrig afsluttet, ligesom man gjorde med den nordiske rockerkrig i 1990'erne. Det, vi ved lige nu, er, at det skal vare en måned. Og så kan vi jo frygte, at det begynder igen ved juletid, siger han og opfordrer alle, der sidder inde med en viden om de mange skudepisoder i området, til at gå til myndighederne.

 

Beboer: Vi koger ikke over af begejstring

Heller ikke Terje Bech, som er initiativtager til det, der hedder 'Vi tager gaderne tilbage', har armene helt oppe i vejret. Han håber, at banderne bruger den næste måneds våbenhvile på at indse, hvordan de har taget et helt kvarter som gidsel i deres interne stridigheder.

- Men inden vi koger over af begejstring, så er det altså to kriminelle bander, som har besluttet sig for, at de lader være med at skyde hinanden henover hovedet på Nørrebros beboere i en måned. Det er altså en tikkende bombe under sikkerheden i vores kvarter, siger han til TV 2.

Fædre: Aftalen kommer som en stor lettelse

TV 2 var søndag i kontakt med en af de fædre, der var med til at lave våbenhvilen.

Han fortæller, at aftalen blev lavet lørdag af fædre til flere af bandemedlemmerne og af fædre til børn i nabolaget, der kørte mellem de to grupperinger.

Aftalen er en stor lettelse for forældregrupperne, der i lyset af den seneste tids dødsfald har kunnet mærke alvoren og derfor på lørdagens møde havde truet med at opsøge bandemedlemmerne på gaden, hvis ikke skyderierne ophørte.

Faren fortæller også, at højtstående bandemedlemmer fra begge sider af konflikten er indforstået med aftalen - og er indstillet på at holde den.

Ifølge repræsentanten fra fædregruppen har de internt aftalt at udtale sig anonymt, da det er våbenhvilen, der skal være i fokus, og ikke hvem der står bag den.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere sagen overfor TV 2.

38 skudepisoder siden juni

Flere personer har mistet livet i skyderierne den seneste tid. I sidste uge mistede to personer livet efter skudepisoder.

I alt har der været 38 skudepisoder i den verserende bandekonflikt i Københavnsområdet siden juni i år. 24 personer er blevet ramt, og tre personer har mistet livet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik