Arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn: Tusindvis må undvære bagagen

Det er blandt andet Norwegian-passagerer, der ikke kan få udleveret deres bagage.

Omkring 3000 flypassagerer, som enten er landet eller vil lande i løbet af fredag, vil ikke få deres bagage udleveret på grund af en arbejdsnedlæggelse blandt bagagepersonalet i Københavns Lufthavn.

Det bekræfter lufthavnen til TV 2.

Det er bagagemedarbejdere hos virksomheden Menzies, der har nedlagt arbejdet. Virksomheden står blandt andet for at håndtere Norwegians passagerers bagage.

- Vi ved fra Menzies' ledelse, at bagagepersonalet senest skal være tilbage klokken ti (lørdag formiddag, red.), siger Mikkel Krogh, pressetalsmand fra Københavns Lufthavn.

Omkring klokken 20 ligger cirka 400 kufferter stadig i fly og kan ikke komme ud til passagererne, fordi der ikke er personale til at flytte dem, oplyser han. Ifølge TV 2s oplysninger er der ingen fly, der bliver tømt for bagage i aften og i nat.

De passagerer, TV 2 har talt med, oplyser, at de er blevet sendt hjem uden at få deres bagage.

Mens flere passagerer må forlade lufthavnen uden bagagen, så forsøger Menzies stadig at få bagage om bord på de fly, der skal lette.

Lederne er nemlig trukket i arbejdstøjet.

- Menzies' ledelse prøver at håndtere de få afgange, der måtte være med Norwegian her i aften og få den bagage med, som bliver tjekket ind til de afgange.

- Men de er selvfølgelig ikke lige så mange, som bagagepersonalet er. Så de kan ikke tømme flyene, men de kan prøve at sørge for at få alt den bagage med til dem, som skal afgå fra København, siger Mikkel Krogh.

Utilfredse over fyring

Formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen oplyser, at portørerne hos Menzies i Københavns Lufthavn har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med afskedigelsen af en medarbejder.

- Det er en medarbejder, som lige har stillet op til et valg til en tillidspost. Kort efter blev han afskediget, siger formanden til Ritzau.

Han understreger, at der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og at 3F har opfordret medarbejderne til at genoptage arbejdet hurtigst muligt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere