Anna Emilie Møller fra Værløse slår dansk rekord og løber sig i VM-finalen

Anna Emilie Møller kvalificerede sig til VM-finalen i fjerdebedste tid.

Anna Emilie Møller fra Værløse imponerede i det indledende heat ved VM i atletik i Doha.

På favoritdistancen 3000 meter forhindringsløb løb hun i tiden 9 minutter og 18,92 sekunder. Dermed slår hun den danske rekord med mere end fem sekunder. Den gamle rekord lød på 9 minutter og 24,21 sekunder.

Men endnu vigtigere kvalificerede hun sig til mandagens VM-finale.

- Det er så godt. Bedre end jeg havde forventet. Jeg er virkelig tilfreds, og det giver mig noget selvtillid. Det er kæmpestort for mig, siger hun til TV 2 SPORT.

Suverænt i finalen

Anna Emilie Møller måtte dog vente lidt, før finalepladsen var sikret. Det var de tre bedste for hvert heat, der automatisk kvalificerede til finalen, og den 22-årige dansker blev nummer fire i sit heat

Derfor skulle hun vente på, at det sidste heat også blev afviklet for at se, om hendes tid var hurtig nok. Det var den klart. For der blev løbet så hurtigt i danskerens heat, at hun faktisk kommer ind til finalen i den fjerdehurtigste tid.

Beatrice Chepkoech fra Kenya vandt danskerens heat foran amerikanske Courtney Frerichs og tyske Gesa Felicitas Krause.

Anna Emilie Møller er allerede kvalificeret til næste års OL i disciplinen. Ligesom hun også er i 5000 meter-distancen.

Netop på 5000 meteren slog hun i juli en 41 år gammel dansk rekord med 1,09 sekunder.