Anklageskrift: Britta Nielsens børn tiltalt for groft hæleri

Britta Nielsens tre børn vidste eller burde ifølge et anklageskrift have vidst, at de millioner af kroner, de fik fra deres mor, stammede fra kriminelle handlinger.

Britta Nielsens to døtre, 32-årige Nadia Samina Hayat og 35-årige Karina Jamilla Hayat er sammen med deres bror, Jimmy Jamil Hayat på 39, blevet tiltalt for groft hæleri.

Det fremgår af et anklageskrift, som TV 2 har fået aktindsigt i. Retssagen mod de tre børn begynder den 4. marts.

Jimmy Jamil Hayat er tiltalt for groft hæleri af 10,6 millioner kroner, Nadia Samina Hayat for groft hæleri for 37 millioner millioner kroner og Karina Jamilla Hayat for 3,5 millioner kroner.

Ifølge anklageskriftet skal alle tre have modtaget udbytte eller medvirket til at skjule udbytte fra Britta Nielsens svindel frem til oktober 2018, hvor myndighederne blev opmærksomme på sagen.

Heste, biler og penge i Nordea

I 108 tilfælde skal Jimmy Hayat have modtaget penge og aktiver i både Danmark og Sydafrika, mens den ældste datter Karina Hayat er tiltalt for siden januar 2007 i 110 tilfælde at have modtaget sine millioner indsat på konti i Nordea - eller som betaling for en Audi og en Land Rover.

Den yngste datter, Karina Hayat, er tiltalt for langt det største beløb, der ifølge anklageskriftet blandt andet skal være indsat på en konto i Nordea, brugt til indkøb af en Audi, samt på indkøb af en række heste og udgifter hertil.

Desuden er sønnen Jimmy Hayat tiltalt for besiddelse af børneporno.

Alle tre har nægtet sig skyldige. Retssagen mod Britta Nielsens børn begynder 4. marts i Københavns Byret, og det forventes, at der afsiges dom 30. eller 31. marts.

Ikke i retten med Britta Nielsen

Britta Nielsens tre børn har været sigtet for groft hæleri siden efteråret 2018, men selv om de ifølge tiltalen er direkte involveret i forbruget af Britta Nielsens svindlede millioner, så har døtrene ikke været tilstede under retssagen mod deres mor.

Hverken som tilhørere eller som vidner.

Jimmy Jamil Hayat blev anholdt 30. oktober i Sydafrika og har siddet varetægtsfængslet siden da - han har været til stede under de fleste retsmøder, men har ikke udtalt sig.

Selvom et almindeligt vidne har pligt til at tale sandt, ville Britta Nielsens børn have kunnet afvise at lade sig afhøre - både fordi de er nær familie, og fordi de selv har været efterforsket for kriminelle handlinger forbundet med sagen.

Døtre stod frem på tv

- Vi levede ret sparsommeligt. Vi havde ikke noget ekstraordinært, og vi havde et helt almindeligt hjem, sagde Nadia Samina Hayat i et interview på Kanal 5 14. november 2018.

Her stod begge søstre frem i et særligt program seks dage efter, at deres mor var udleveret til Danmark, og henviste til, at Britta Nielsen altid havde forklaret familiens økonomi med en arv fra faren og gode investeringer.

- Det sætter vi slet ikke spørgsmålstegn ved, sagde Jamilla Hayat i interviewet.

Udover en Audi i 2015 fortalte Jamilla Hayat, at hun ikke havde fået de store ting af sin mor:

- Så har jeg lånt til småting. Jeg skulle købe en computer på et tidspunkt, hvor der blev overført penge. Ikke ret meget, men til småting og hverdagsting, sagde hun i Kanal 5's program.

Overvågning viser døtres besøg i bankboks

Heller ikke Britta Nielsen har i retten ønsket at svare på spørgsmål om sine børns forbrug, men under et af retsmøderne i november 2019 valgte anklagerne alligevel at inddrage dem inddirekte.

Det skete med en videoovervågning fra Nordeas afdeling i Hvidovre optaget mandag 24. september 2018 - dagen efter, at Britta Nielsen var ankommet til Sydafrika.

Hun flygtede fra Danmark 22. september og landede i Sydafrika søndag 23. september.

På overvågningsbillederne kan man se de to døtre ankomme til banken og gå ned til Britta Nielsens bankboks i kælderen med to tasker, inden de få minutter senere forlod banken igen.

Britta Nielsen i retten

Retssagen mod Britta Nielsen begyndte 24. oktober 2019. Oprindelig var det planlagt, at dommen skulle afsiges inden årets udgang, men blandt andet fordi Britta Nielsen blev syg, har flere retsmøder været udsat.

Britta Nielsen er tiltalt for svindel for 116.023.862 kroner, som hun ifølge anklagemyndigheden overførte til sine egne konti gennem 25 år.

Dommen mod Britta Nielsen afsiges nu efter planen 18. februar klokken 16.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere