Anklage: Trak 18 mio. kr. i kontanter ud af firma

Nu svindelanklaget direktør havde sammen med konen firmaet Bogholderiafdelingen ApS, der via snedig konstruktion malkede firma.

Ulykkerne fortsætter med at vælte ned over Lars Nørholt, tidligere direktør i lysvirksomheden Hesalight fra Roskilde, der nu er begæret konkurs.

Dagbladet Børsen har skrevet intenst om virksomheden, og det som selskabets tidligere ejere mener er fuldbyrdet svindel.

Anklagerne mod den tidligere direktør, Lars Nørholt, har været mange, og i dag skriver Børsen, at kurator i konkursboet, advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, nu anklager Nørholt for systematisk at have drænet selskabets pengekasse for kontanter.

Ikke mindre end 18 mio. kr. mener kurator, at Nørholt uretmæssigt har trukket ud af selskabet til sig selv og sit netværk. 

Ingen dokumentation

Ifølge Børsen, som refererer kurator i konkursboet, så er svindlen foregået gennem et snedigt system, hvor selskabet Bogholderiafdelingen ApS, ledet af Lars Nørholt og drevet af dennes hustru Sanne Nørholt, har været omdrejningspunkt.

quote Der er udbetalt meget betydelige kontante beløb til dig og nærtstående til dig

Kurator til Lars Nørholt jf. dokumenter fra retten

- Der er udbetalt meget betydelige kontante beløb til dig og nærtstående til dig. Beløb, som er udbetalt fra Hesalights konto, men som oftest bogført som tilgodehavender hos Bogholderiafdelingen ApS, der efterfølgende har udlignet den opståede gæld ved at postere modkrav. Posteringer, der i stort omfang ikke ses at være realitet bag eller dokumentation for, skriver kuratoren til Lars Nørholt ifølge dokumenter fra Retten i Roskilde.

Det skriver Børsen.

Avisen skriver også, at Henrik Selchau Poulsen sammen med revisorer fra EY har identificeret en række fakturaer fra Bogholderiafdelingen til Hesalight, der kategoriseres som 'helt meningsløse'.

Disse er fundet i materiale, som Bagmandspolitiet har beslaglagt hos Hesalight efter en ransagning i november sidste år.

De påståede falske fakturaer har haft tekster som 'hensat bonus', 'moms hensat bonus' og 'Mellemregning fra Bogholderiafd. (korrektion)'. 

Ejendomme for 100 mio. kr. på Mallorca

Lars Nørholt er ikke vendt tilbage på Børsens henvendelser om den påståede svindel.

I sidste uge skrev Børsen, at Nørholt havde svindlet med sin direktørkontrakt, hvor han bad en ansat i virksomheden om at rette i datoen for kontraktens tilblivelse, hvilket betød, at direktøren var berettiget til en stor bonus.

I sidste uge kunne Børsen ligeledes afsløre, at direktøren har købt ejendomme på Mallorca, for selskabets midler, for i omegnen af 100 mio. kr. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere