Advokat afviser: Peter Madsen har ikke sagt, hvordan Kim Wall døde

Peter Madsens forsvarer mener, politiet har fejltolket Peter Madsens forklaring. Det vil hun have rettet.

Drabssigtede Peter Madsen har ikke sagt, at Kim Wall mistede livet som følge af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus.

Heller ikke, selvom Københavns Politi i en pressemeddelelse mandag skrev, at "han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk".

Ifølge hans forsvarer har politiet tolket en forklaring, Peter Madsen har afgivet i et lukket politiforhør, på en forkert måde. 

- Min klient ved ikke, hvordan hun døde, siger forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til TV 2 og påpeger, at der kan være mange forskellige gasser i udstødningsgas.

- Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde, siger Betina Hald Engmark.

Ifølge forsvarsadvokaten har Peter Madsen alene forklaret, at han befandt sig oppe i ubådens tårn, mens Kim Wall var nede i bunden af fartøjet. At der var et undertryk, og at der var udstødningsgasser i luften.

Nægter ny sigtelsen

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall på ukendt måde på ukendt sted i ubåden Nautilus, efter han sejlede ud med hende i Øresund om aftenen den 10. august.

Drabet nægter han, men efter at have ændret forklaring et par gange har han nu tilstået, at det var ham, der efter hendes død parterede Kim Wall og smed hende over bord. 

En ny sigtelse om anden seksuel omgang end voldtægt nægter han også.

Retssagen mod Peter Madsen er planlagt til at begynde i Københavns Byret den 8. marts, og der er afsat otte retsdage til sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns Politi.