70 evakueret fra lejligheder efter brand i biler

Fem personer blev kørt til observation for røgforgiftning.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Local Eyes

1 af 2

I samarbejde med tv2.dk

En kraftig brand spredte sig natten til fredag fra biler og fik fat i den udvendige del af et lejlighedskompleks på Lauritz Sørensens Vej på Frederiksberg.

Brandvæsenet evakuerede 70 personer fra opgangen, og brandfolk var klokken 03.30 i gang med at undersøge alle lejligheder for brandskader.

Det oplyser vagthavende ved Københavns Politi Henrik Svejstrup til TV 2:

- Der gik ild i en bil under en carport, der siden spredte sig til cirka fire biler. Der har ikke været direkte ild i nogen lejlighed, men ilden fik fat i noget træbeklædning på facaden. Sammen med bilerne gav det en del røgudvikling, siger Henrik Svejstrup.

Fem til observation for røgforgiftning

Politiet modtog anmeldelsen klokken 02.12 og oplyser, at branden er slukket.

Der er ikke meldinger om nogen alvorlige tilskadekomne, men ambulancer på stedet var klokken 03.30 i gang med at undersøge de evakuerede for røgskader.

Klokken 04.45 oplyser Hovedstadens Beredskab, at flere personer er kørt på hospitalet til tjek for røgforgiftning. De fleste af de evakuerede er tilbage i lejligheden nu.

- Der er ikke noget personskade. Men fem personer blev kørt til tjek for røgforgiftning. Umiddelbart bare ren tjek, siger Henrik Svejstrup.

Politiet ved endnu ikke, om bilbranden var påsat. Det er nu i gang med at undersøge brandårsagen.

  Foto: Presse-fotos.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik