60.000 rammes af sporarbejde - forsinkelser giver gratis rejser

DSB vil give kunderne på Frederikssundbanen nye togrejser for den ekstra rejsetid.

Når sporarbejdet på S-banen mellem Valby og Frederikssund går i gang, vil DSB give togpassagererne et plaster på såret i form af gratis rejser.

Det skriver DR P4 København.

Op til sporarbejdet lancerer DSB en ny onlinetjeneste, hvor kunderne på Frederikssundbanen kan veksle den forlængede rejsetid med togbus til nye rejser.

quote Når sporarbejdet er slut, så har man noget tid på sin konto, som man kan veksle til at køre med tog udenfor myldretiden og i weekenden med DSB.

Tony Bispeskov

 - Det er tiden, der er det vigtigste for vores kunder, ikke mindst dem, der pendler hver dag, og derfor introducerer vi denne webservice, fortæller DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov til DR P4 København.

I webservicen, som bliver tilgængelig i næste uge, kan man registrere den ekstra tid, der bliver brugt på rejsen, som så bliver vekslet til en ny rejse.

- Når sporarbejdet er slut, så har man noget tid på sin konto, som man kan veksle til at køre med tog udenfor myldretiden og i weekenden med DSB, siger Tony Bispeskov. 

60.000 passagerer er påvirket

’Få tiden tilbage’ er et pilotprojekt, og på sigt kan DSB udbrede ’Få tiden tilbage’ til resten af landet.

- Vi lægger ud med et pilotprojektet på Frederikssundbanen, så vi opnår nogle praktiske erfaringer, inden vi tager stilling til, om det er noget, som vi skal fortsætte med at tilbyde til kunderne på andre strækninger med sporarbejde, siger han.

Det er omkring 60.000 passagerer, der er påvirket af renoveringen af de slidte skinner, som kaldes den mest omfattende på S-banen i mange år.

- Sporerne er slidt til et niveau, hvor vi er nødt til at forny banen allerede nu, så vi kan sikre at vi kan opretholde en fornuftig drift for passagererne i fremtiden, siger projektleder i Banedanmark, Varun Sivapalan til DR P4 København. 

Tog erstattes med busser

Det er både skinner, betonsveller og ballast i og under sporet, der skal udskiftes. Derudover skal ni broer renoveres og kørestrømsmaster- og ledninger skal udskiftes.

Togtrafikken vil også være spærret i alle helligdagsferierne i foråret og hen over sommermånederne i perioden fra den 1. juni til og med den 26. august.

I alle perioderne vil busser erstatte tog. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere