35-årig rocker skal løslades i sag om drab på Nedim Yasar

I alt er fire personer sigtet i sagen om drabet på Nedim Yasar, der skete i november sidste år.

 

En 35-årig mand blev tirsdag løsladt efter et grundlovsforhør, der startede klokken 09.30 ved retten på Frederiksberg, fængslet. Manden er den fjerde sigtede i sagen om drabet på Nedim Yasar.

 - Jeg har besluttet, at han skal løslades. Der er ikke tilstrækkeligt begrundet mistanke til at fængsle, sagde dommeren efter et grundlovsforhør, der varede knap to timer.

Den 35-årige sigtes for manddrab ved i forening med tre personer at have begået drabet på Nedim Yasar, oplyser anklageren ved grundlovsforhøret. Han er ikke sigtet for at have affyret de to dræbende skud, det mener politiet en af de andre sigtede gjorde.

Efter at sigtelsen, som den 35-årige ifølge hans forsvarer nægter sig skyldig i, var blevet læst op, begærede anklagemyndigheden lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen i sagen. Det ønske efterkom dommeren.

Forsvareren oplyste, at den 35-årige gerne vil svare på spørgsmål ved grundlovsforhøret.

Den 35-årige var iført grå hættetrøje og mørke bukser. Han har mørkt kommunefarvet hår i en frisure, der er længere på toppen af hovedet og kort i siderne, så man kan se, at han har tatoveringer i hovedbunden.

Efter to timer besluttede dommeren, at den 35-årige skulle løslades.

Ifølge TV 2's oplysninger har den han indtil for ganske nylig været et særdeles højt placeret medlem af rockergruppen Satudarah. Den 35-årige er tidligere idømt syv års fængsel for et drabsforsøg i Københavns-området, og ifølge TV 2's oplysninger kendte den 35-årige Nedim Yasar.

- Dengang Nedim Yasar for 10 år siden havde en forretning, hvor han blandt andet handlede med hash, der drev han forretninger med den 35-årige, siger TV 2's kriminalreporter Astrid Søndberg, der er til stede ved grundlovsforhøret.

Med anholdelsen af den 35-årige er i alt fire personer nu sigtet i drabssagen.

I december blev tre personer varetægtsfængslet i sagen, og de sidder stadig fængslet. To af dem er sigtet for drabet, mens den tredje er sigtet for at deltage i planlægningen. De tre fængslede er mellem 22 og 25 år gamle, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Blev dræbt i Nordvestkvarteret

31-årige Nedim Yasar blev dræbt, da han sad i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter 19. november sidste år. Den tidligere bandeleder, der havde startet en ny karriere som forfatter, foredragsholder og radiovært på Radio24Syv, havde været til et arrangement for at markedsføre sin nye bog.

Det gjorde han, selvom han i årevis havde undgået området af frygt for hævnaktioner fra bandemiljøet.

Politiet har tidligere bekræftet, at de tre første anholdelser retter sig mod bandemiljøet og på samme dag, som to af personerne blev anholdt, foretog politiet en ransagning mod en rockerborg i Ganløse. Rockergruppen Satudarah er kendt for at holde til i det område, men den konkrete forbindelse vil politiet ikke kommentere på.

TV 2's kriminalreporter Astrid Søndberg fortæller, at rockergruppen Satudarah's ledelse i Holland efter drabet har slået hårdt ned på de sigtede i sagen.

-  Satudarah har meget usædvanligt være ude af tage afstand fra to de personer, der allerede sidder varetægtsfængslet, som var medlemmer af Satudarah. De er blevet suspenderet. Ifølge vores oplysninger er også den 35-årige også blevet frataget sin titel som højtstående medlem af Satudarah, siger Astrid Søndberg.

Ifølge TV 2's oplysninger er man i Satudarah's øverste ledelse irriteret over drabet på Nedim Yasar.

- Drabet på Nedim Yasar skal ikke være godkendt af de stærke mænd i Satudarah, som holder til i Holland, siger Astrid Søndberg.

Nedim Ysars selvbiografi 'Rødder - en gangsters udvej' er blandt andet fortællingen om miljøet omkring banden Los Guerreros, som Nedim Yasar selv etablerede og i en årrække styrede med hård hånd, indtil han for fem år siden besluttede sig for at lægge sit liv om.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere