34-årig fra Herlev er lige blevet udskrevet efter covid-19: Jeg troede, han skulle dø

Tag det alvorligt, for du kan blive rigtig, rigtig syg, lyder budskabet fra kærestepar fra Herlev.

Cassandra Camilie Sommer var bange og tudede hele vejen hen til Herlev Hospital i fredags. Hende og kæresten Martin Hammer Marschall bor kun fem minutter derfra.

- Han havde det virkeligt skidt, og jeg tænkte: "Ryger han i svinget? Det her er ikke godt". Jeg tænkte seriøst, om han kunne dø af det, siger hun til TV 2.

Det gjorde Martin Hammer Marschall heldigvis ikke, men i 12 dage var den sunde 34-årige mand lagt helt ned af sygdommen covid-19, som skyldes smitte med den verdensomspændende coronavirus.

Tirsdag er Martin Hammer Marschall netop blevet udskrevet. Han fortæller igennem sin kæreste, at han er for afkræftet og træt til at tale med TV 2.

quote Han hostede så meget, at jeg ikke kunne snakke med ham

Cassandra Camilie Sommer

12 dages behandling

Cassandra Camilie Sommer fortæller, at det har været 12 meget hårde dage, hvor hendes kæreste har været indlagt på coronaafdelingen på Herlev Hospital i isolation. Her har han fået tilført ilt for at kunne trække vejret. Selv har Cassandra Camilie Sommer kun haft mildere symptomer.

Forløbet med Martin Hammer Marschall begyndte, da han var til samtale på coronaklinikken - dog uden at blive tjekket. To dage senere blev han indlagt og testet positiv for covid-19. Fredag blev han udskrevet.

Dog ikke i ret lang tid.

- Han hostede så meget, at jeg ikke kunne snakke med ham. Jeg kunne høre på hans åndedræt, at det var svært for ham at trække vejret. Han var meget forpustet og havde høj feber på 41. Der tænkte jeg, at nu er den rigtig gal, siger Cassandra Camilie Sommer.

Martin Hammer Marschall er ifølge hende fuldstændig rask, og han ryger ikke cigaretter. Han har ingen sygdomme og aldrig fejlet noget. Hvor Martin Hammer Marschall har fået sygdommen, har parret ingen idé om, men inden nedlukningen af Danmark var han både i træningscenter og på arbejde som låsesmed, hvor han var i kontakt med mange mennesker.

Martin Hammer Marschall er ifølge kæresten sund og rask, og har aldrig fejlet noget.
Martin Hammer Marschall er ifølge kæresten sund og rask, og har aldrig fejlet noget.
Foto: Cassandra Camilie Sommer

- Jeg tænkte måske heller ikke på, at det ville ramme os så hårdt, men jeg har før været syg med andre sygdomme. Men han er jo sund og rask, så han sagde: "Det rammer kun gamle mennesker". Det ved han godt nu, at han ikke skulle have sagt, siger Cassandra Camilie Sommer.

Kærestens budskab: Bliv hjemme

Hun har derfor et budskab til alle dem, der ikke tror, at covid-19 kan ramme dem: Hvis man har den mindste hovedpine, man normalt ikke har, så bliv hjemme. Det samme gælder, hvis man har feber eller andre symptomer.

Kæresteparret opfordrer også alle til at holde god håndhygiejne, lade være med at handle ind hver dag, handle ind alene, og i det hele taget blive hjemme:

- Hvis du er det mindste i tvivl, så bliv for fanden hjemme. Du kan nå at smitte mange mennesker, siger Cassandra Camilie Sommer.

Mandag kunne statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde fortælle, at Danmark - hvis alt går i den rigtige retning - gradvist kan genåbne efter påske. Parret fra Herlev frygter, at det kan få folk til at se lysere på tingene.

- Men nej, det går altså ikke. Tag det her alvorligt. Du kan være sund og rask og blive rigtig, rigtig syg, siger Cassandra Camilie Sommer.

Tirsdag eftermiddag håber parret på det bedste.

Martin Hammer Marschall virker til at have fået det bedre, og han får nu penicillin mod den lungebetændelse, han har pådraget sig. Derudover virker det til, at feberen er faldet, og at han kan trække vejret bedre.

- Jeg tænker, at det går den rigtige vej, men jeg tør ikke sige noget. For som vi har set de seneste 12 dage med den her sygdom, kan det gå op og ned, siger Cassandra Camilie Sommer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

5987

Fredensborg Kommune har et af landets højeste smittetal - men smitten fordeler sig helt skævt

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere