30 grader mandag - men tirsdag kan skybrud ramme dele af Danmark

Mandag bliver sidste dag med meget varmt sommervejr, inden kraftige regn- og tordenbyger kan ramme Danmark tirsdag.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Mandag bliver den 13. sommerdag i træk, og formentlig vil temperaturen for niende gang i august nå 30 grader.

Det er fortsat meget varm sommerluft, der befinder sig over Danmark, og mandag morgen er temperaturen mange steder allerede over 20 grader.

Læs også Meget varm søndag - her kan man igen få op til 30 grader

Herefter stiger temperaturen blot yderligere, og midt på eftermiddagen kan vi for tredje dag i træk opleve 30 grader. Både lørdag og søndag nåede temperaturen 31,0 grader, og det er ikke utænkeligt, at vi kan nærme os samme niveau mandag.

Højeste temperaturer mandag eftermiddag. For tredje dag i træk - og for niende gang i august - kan vi få en tropedag. Foto: TV 2 Vejret

Varmest får man det i den nordvestlige del af Jylland samt i Odsherred på Sjælland, hvor sydøstenvinden er blevet varmet op på vej over land. Langs kyster, der vender mod sydøst, når temperaturen op mellem 23 og 25 grader som det højeste.

Kraftige regn- og tordenbyger kan give skybrud tirsdag

Efter snart to uger med stabilt vejr og meget høje temperaturer kommer sommervarmen for første gang under angreb af koldere luft tirsdag.

Læs også Hedebølgen vender tilbage med fornyet styrke - tropenat i vente

I takt med at den køligere luftmasse fra vest strømmer ind over Danmark, dannes der på grænsen mellem de to forskellige luftmasser kraftige regn- og tordenbyger.

En prognoses bud på udbredelsen af byger tirsdag klokken 12. Bemærk, at prognosen er behæftet med betydelig usikkerhed. Foto: TV 2 Vejret

Selvom der blot er ét døgn til, er der fortsat relativt stor usikkerhed om, hvor i landet bygerne vil ramme, og hvor de vil blive mest intense.

Som situationen ser ud mandag morgen, vil der i tirsdagens løb dannes byger over den sydvestlige del af Jylland - samt over Fyn, som kan blive kraftige og være med torden.

Derudover kan der i eftermiddagstimerne også blive dannet kraftige tordenbyger over Sjælland, hvor der fortsat vil kunne være byger ud på aftentimerne.

Desuden viser nogle prognosemodeller også, at der kan komme kraftige byger i den centrale og nordøstlige del af Jylland.

Her kan der komme kraftige byger tirsdag eftermiddag klokken 17. Prognosen er behæftet med usikkerhed. Foto: TV 2 Vejret

Luften over Danmark er så varm og fugtig, at de optimale betingelser for skybrud er til stede. Ved et skybrud forstås det, at der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time. Det er absolut en mulighed tirsdag, og måske kan der også falde endnu mere på samme tid.

Bygerne vil derudover også være med torden, og da de generelt vil bevæge sig langsomt, kan der falde store mængder regn over de samme områder.

Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke vil være tale om et landsdækkende uvejr tirsdag. Derfor kan man mange steder i landet gå helt tørskoet gennem tirsdagen, der kan byde på temperaturer op til 28 grader i de østlige egne, mens andre bliver ramt af én eller flere kraftige byger.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik