2551 bilister fik bøde samme dag: Nu taber de sagen

Der er faldet dom i omdiskuteret sag om bilister, der er blevet fotograferet for at køre for stærkt på Helsingørmotorvejen i 2015.

I dag er der afsagt dom i en række prøvesager, hvor flere bilister, der blev fanget i fartkontrollen af Nordsjællands Politi i sommeren 2015, har fået omstødt deres bøder. 

Skiltingen var tilstrækkelig, slår dommeren fast. Dermed giver Retten i Lyngby ikke bilisterne medhold i, at deres bøder er uberettigede.

Samme dag på præcis samme sted blev mere end 2500 andre bilister blitzet. For fartgrænsen var sat ned til 50 kilometer i timen. Dommen får betydning for de 7.929 bilister, der blev fanget i fartkontrollen mellem den 28. og den 30. juli 2015. 

Efter en fartkontrol på Helsingørmotorvejen modtog 2.551 bilister en bøde, som flere af dem mener, er uberettiget, og som de derfor ikke vil betale. Det holder Nordsjællands Politi stadig på, at de skal, og derfor er sagerne endt i retten. Ovenfor kan du se video fra strækningen og selv vurdere, om du synes, bøderne var fair.

I alt er det 13 prøvesager, hvori der er faldet afgørelse klokken 13.00. 

Bilister: Det var ikke skiltet godt nok

Retten i Lyngby har afgjort, om bilisterne har ret, når de siger, at fartbegrænsningen på Helsingørmotorvejen ikke var tilstrækkelig synlig.

quote Vi er tilfredse med, at retten har afsagt dom i overensstemmelse med vores påstand om, at den skiltning, der var på stedet har været tilstrækkelig.

Rikke Hald, anklager ved Nordsjællands Politis anklagemyndighed

På grund af vejarbejde tæt på bilerne var den normale hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen sat ned til 50 kilometer i timen. Men ifølge flere hundrede af de blitzede bilister, var der ikke skiltet godt nok på strækningen.

Fartbegrænsningen var kun skiltet én gang, og det mener Poul Bach fra AB Advokater i Birkerød, der repræsenterer omkring 170 af de utilfredse bilister, giver bilisterne en god sag.

Nordsjællands Politi holder fast i, at bilisterne ikke har vist tilstrækkelig omtanke, når de har overskredet fartgrænsen på 50 kilometer i timen ved vejarbejderne. De lægger særligt vægt på den risiko, de udgør for arbejderne - om de var blevet blitzet eller ej. 

- Vi er tilfredse med, at retten har afsagt dom i overensstemmelse med vores påstand om, at den skiltning, der var på stedet har været tilstrækkelig og levede op til den plan, som forelå, siger anklager, Rikke Hald fra Nordsjællands Politis anklagemyndighed.

Syv fartbøder i minuttet

Om formiddagen den 29. juli blev der næsten uddelt syv fartbøder i minuttet i løbet af én time, hvor i alt 402 bilister blev blitzet. Fotovognen, som var sat op 200 meter fra fartbegrænsningen, fangede i alt 2551 bilister den 29. juli 2015.

Ifølge Nordsjællands Politi registrerede fotovognen i alt 17.185 forbipasserende biler på de cirka 10 timer, den var i brug den dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere