24-årig kendt skyldig i at planlægge terror

Manden blev i 2020 anholdt med 1 pistol, 2 magasiner og 50 patroner.

En 24-årig mand er ved Retten på Frederiksberg kendt skyldig i at planlægge et terrorangreb.

Manden blev anholdt 30. april 2020. Her var han i besiddelse af en taske, hvor der lå en 9 mm pistol af mærket Glock sammen med to magasiner og 50 patroner.

Våben og ammunition, han kort forinden havde købt af en politiagent.

Kommunikationen omkring købet var foregået over den krypterede beskedtjeneste Signal, men da våbensælgeren var politiagent, er anklagemyndigheden i besiddelse af hele korrespondancen.

Store dele af samtalen handlede om, at den nu tiltalte ville købe våben – og hvad våbnene skulle bruges til.

Retssagen mod den nu dømte mand begyndte 1. september.

Ville hævne sig på "de vantro"

Efter at have boet i Danmark hele sit liv ville han hævne sig på de vantro, og han kunne godt tænke sig at skære hovedet af nogle politifolk.

Han henviste til dengang, hvor Islamisk Stat var stærkere, hvor der blandt andet blev udført terrorangreb i Frankrig.

- Det var et rigtigt godt angreb. Jeg vil udføre krig mod kuffar (de vantro, red.) på samme måde ved skudveksling, skrev den nu 24-årige.

Intens efterforskning

I den indledende forelæggelse af sagen i starten af september forklarede anklager Marie Petersen fra Københavns Politi, at politiets efterforskning inden anholdelsen havde været kort – men intens.

Her fremgik det ligeledes, at PET på baggrund af "kildeoplysninger" i begyndelsen af april sidste år havde fået at vide, at man skulle holde særligt øje med den 24-årige, hvorefter man begyndte at aflytte hans telefon og senere hans mors lejlighed, hvor han på det tidspunkt var bosat.

TV 2 har tidligere beskrevet den 24-åriges kriminelle fortid. Han er blandt andet dømt for vold, trusler og flere indbrud på Carlsberg.