22-årig mistænkt i sag om eksplosion udleveres til Danmark

Indgangspartiet foran Skattestyrelsen nær Nordhavn Station blev raseret af en kraftig eksplosion tirsdag 6. august. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Den 22-årige, der er mistænkt for at stå bag eksplosionen ved Skattestyrelsen, udleveres til Danmark.

Det er netop besluttet ved Tingsretten i Malmø.

Det fortæller TV 2's udsendte fra retten.

Manden har fortsat mulighed for at anke beslutningen. Den 22-årige har frem til at 23. august til at beslutte sig for, om han ønsker det.

Også de beslagte ting skal udleveres til Danmark, har retten netop besluttet.

- Tingsretten fandt, præcis som var vores ønske, at den eftersøgte person skulle udleveres til Danmark. Og det blev også besluttet, at han skal varetægtsfængsles. Desuden blev det besluttet, at de beslaglagte ting udleveres til Danmark, siger anklager Kristina Lindhoff Carleson.

- Vi kommer til at fortsæt at hjælpe Danmark, så godt vi kan, men jeg kommer ikke til at svare på, hvad det er, vi har gjort her i Sverige eller hvordan vi har efterforsket sagen, siger hun.

Kriminalinspektør Mats Johannesson kunne ikke sige noget konkret om sprængstoffet, der blev brugt i København:

-  Vi ved, at der her i Sverige ofte har været et civilt sprængstof. Der findes civilt, og der findes militært sprængstof, og i Sverige har det ofte været civilt, sagde han.

Derudover ville politiet ikke svare på, om den 22-årige samt 23-årige forbindes til andre eksplosioner i Sverige i løbet af den seneste tid. Anklageren og kriminalinspektøren understregede ved pressemødet flere gange, at der er tale om en dansk efterforskning, hvorfor det er begrænset, hvad de kunne sige.

Læs også Det ved vi om de mistænkte for eksplosion ved Skattestyrelsen

Manden blev anholdt tirsdag aften klokken 22.30. I Sverige skal anholdte for en dommer senest 72 timer efter anholdelse.

En 23-årig svensk mand er også sigtet, men er på fri fod.

Opdateres...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik