18-årigt cykeltalent fra Gentofte trafikdræbt under løb - bilist får bøde

Det danske cykeltalent Andreas Byskov Sarbo døde af sine kvæstelser dagen efter ulykken, som skete under et af Europas største ungdomsløb i Odder.

En 28-årig kvinde er idømt en bøde på 1500 kroner efter en dødsulykke i maj 2019 ved cykelløbet Tour de Himmelfart i Odder, hvor den 18-årige cykelrytter Andreas Byskov Sarbo fra Gentofte mistede livet.

Det har Retten i Aarhus afgjort.

Dermed har retten valgt ikke at følge anklagerens krav om fængselsstraf på to måneder for uagtsomt manddrab og manglende agtpågivenhed.

Den 28-årige kvinde er frifundet for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, men får en bøde for ikke at efterkomme de givne anvisninger for færdslen.

Kvindens forsvarer, advokat Camilla Ernst, oplyser, at hverken hun eller hendes klient ønsker at udtale sig om afgørelsen.

- Det eneste, jeg vil sige, er, at det er en forfærdelig sag, men af respekt til ofrets efterladte ønsker jeg ikke at sige mere. Jeg kan tilføje, at det samme gælder for min klient, siger hun ifølge Ritzau.

Påkørslen af Andreas Byskov Sarbo skete fredag 31. maj 2019, hvor cykelrytteren kørte enkeltstart i Tour de Himmelfart.

Det fremgår af Facebook, at Andreas Byskov Sarbo boede i Gentofte. Han kørte for Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior. Han var et stort cykeltalent, der i maj vandt fjerde etape i Course de la Paix, der også er kendt som fredsløbet. Det er et af verdens største etapeløb for U19-ryttere.

Trodsede advarsler

Den fredag var kvinden kørt hjemmefra og kom kort efter til et lyskryds, hvor venstresving var forbudt på grund af cykelløbet.

To vagter med refleksveste stod ved krydset for at forhindre, at bilister kørte ind på den ensrettede vej forbeholdt cykelrytterne. Den kan man læse i anklageskriftet.

Men trods advarslerne drejede kvinden til venstre og kørte en kilometer ad ruten - hvor der var opsat flere skilte, som angav færdslen var ensrettet imod bilistens kørselsretning - hvorefter hun kørte frontalt ind i den 18-årige Andreas Byskov Sarbo.

Ifølge kvinden selv, så hun ikke nogen skilte, der fortalte, at hun ikke måtte dreje til venstre.

- Jeg ser ikke nogen skilte, og jeg ser ikke vagterne gøre fagter eller lignende. Jeg har ikke vidst, at jeg har gjort noget forkert, har hun ifølge Ritzau forklaret i retten.

Anmeldelsen løb ind klokken 09.42, og enkeltstarten blev efterfølgende aflyst.

Blodprøver fra kvinden har efterfølgende konkluderet, at hun hverken havde stoffer eller alkohol i blodet, da hun påkørte cykelrytteren.

Cykeltalent på landsholdet

Efter dødsulykken strømmede det ind med kondolencer fra venner og kolleger i cykelmiljøet.

18-årige Andreas Byskov Sarbo var på U19-landsholdet i både bane- og landevejscykling, og det var ikke uvant for ham at stå på podiet.

Han blev kaldt et talent, og hans store drøm var at komme med i Tour de France.

Derudover havde han kontaktet TV 2s cykelkommentator Dennis Ritter og spurgt, om han kunne komme med i kommentatorboksen en dag, og under VM i 2018 var han med i studiet.

- Jeg havde fornøjelsen af at have ham som medkommentator ved VM i fjor. Et dejligt bekendtskab. Nu er han væk. Det er meningsløst og uforståeligt, skrev Dennis Ritter efter dødsulykken på Twitter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere