10-årig overrasket af sit store idol ved flaskeautomaten

Mille Sørensen fra Vejby samler pantpenge ind til Knæk Cancer - en dag fik hun en overraskelse ved flaskeautomaten.

Det er ikke hver dag, at man møder en Youtube-stjerne ved flaskeautomaten i Netto. I hvert fald ikke i en duo med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Men det var lige præcis det, der skete for tiårige Mille Sørensen for et par uger siden.

Den unge pige fra Vejby er de seneste måneder blevet omtalt i flere lokale medier, fordi hun samler penge ind til Knæk Cancer på sin helt egen måde.

Siden juli har Mille Sørensen nemlig indsamlet posevis af tomme flasker og dåser. Alene med det formål, at alle de pantpenge, hun har tjent, skal gå til kampen mod kræft.

- Det er en frygteligt sygdom, og der er mange, der dør hvert år af den. Og så vil jeg bare hjælpe, forklarer Mille Sørensen.

Målet var i første omgang at få indsamlet 2000 kroner, men allerede i september var det beløb tidoblet. Siden er beløbet steget endnu mere, og hun har nu rundet 31.000 kroner.

Mille Sørensen har brugt flere måneder på at samle pant og aflevere flaskerne for at samle penge ind til Knæk Cancer
Mille Sørensen har brugt flere måneder på at samle pant og aflevere flaskerne for at samle penge ind til Knæk Cancer
Foto: Privatfoto

Youtube-stjerne dukkede op 

Alle pantpengene bliver doneret, når Knæk Cancer-indsamlingsshowet sendes lørdag 27. oktober. Og netop i forbindelse med showet overraskede to kendte ansigter den tiårige pige ved flaskeautomaten for et par uger siden.

- Jeg troede, det var en helt almindelig dag, men så kom statsministeren og spurgte, om jeg ikke også ville have hans flasker. Jeg kunne godt genkende ham, fordi jeg har lært om ham i skolen, men jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle opføre mig, fortæller Mille Sørensen.

Det nåede hun dog ikke at tænke ret meget over, da den næste person trådte hen til flaskeautomaten. Det var nemlig hendes store idol - Youtube-stjernen Rasmus Brohave.

- Jeg tænkte bare: Øh, er det Rasmus Brohave? Jeg havde lidt lyst til at skrige, men det synes jeg også var lidt pinligt, siger Mille Sørensen

Et spørgsmål fløj dog ud af hende. Nemlig om hun ikke måtte få et billede sammen med Youtube-stjernen - og her meldte Lars Løkke Rasmussen sig på banen som fotograf.

- Det var den bedste dag i mit liv, siger Mille Sørensen.

Tiårige Mille Sørensen sammen med Youtube-stjernen Rasmus Brohave.
Tiårige Mille Sørensen sammen med Youtube-stjernen Rasmus Brohave.
Foto: Lars Løkke Rasmussen

Både Rasmus Brohave og Lars Løkke Rasmussen donerede deres tomme flasker til indsamlingen. Og så roste Youtube-stjernen også projektet, husker Mille Sørensen især tydeligt.

- Han sagde, jeg var den sejeste tiårige, han nogensinde havde mødt. Det var ret fedt, siger hun.

Mor til Mille: - Det er helt overvældende

I dag er det lidt over tre måneder siden, at Mille Sørensen satte sig for at indsamle så meget pant som muligt. Siden er tusindvis af tomme flasker og dåser blevet kørt igennem de lokale flaskeautomater.

Nogle gange har Mille Sørensen selv hentet dem forskellige steder, og flere gange er folk også kommet forbi med pant i indkørslen til familiens hjem i Vejby.

Indkørslen i Vejby, hvor folk har kunnet aflevere deres pant - og få en håndmalet sten som tak.
Indkørslen i Vejby, hvor folk har kunnet aflevere deres pant - og få en håndmalet sten som tak.
Foto: Privatfoto

Opbakningen til indsamlingen har været meget større, end hvad Mille Sørensen og hendes mor, Anita Sørensen, havde regnet med. 

- Det er helt overvældende og meget rørende med den opbakning og de mange gode kommentarer, vi har fået, siger Anita Sørensen.

Udover at støtte et godt formål har hun også set, at indsamlingsprojektet har lært hendes datter en masse. Derfor er hun også klar til at hjælpe datteren med at indsamle penge næste år. Denne gang dog uden flasker, da det har fået morens bil til at lugte som baglokalet ved en pantautomat.

- Jeg er så stolt over, at hun er holdt ved, så jeg er selvfølgelig med på at bakke op næste år også, siger Anita Sørensen.

Lige nu er Mille Sørensens plan, at hun op til næste års Knæk Cancer-indsamling vil lave tegninger og postkort, som hun kan sælge og dermed igen støtte kampen mod kræft.

Se med, når Mille Sørensen afleverer den store flaskebon med det samlede beløb i Knæk Cancer-indsamlingsshowet lørdag 27. oktober klokken 19.45.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere