Næsten alle får opfyldt deres 1. prioritet til ungdomsuddannelse

Efter sommerferien begynder flere tusind på STX og HF i Region Sjælland, og de fleste har fået plads på det gymnasium, de har haft højest på ønskelisten.

Der er godt nyt til de 5.877 unge, der efter sommerferien begynder på STX og HF i Region Sjælland.

Hele 98,6 procent af ansøgerne til STX og HF har nemlig fået deres 1. prioritet opfyldt, viser beregninger foretaget af Region Sjælland. Sidste år var det 96,6 procent af ansøgerne, der kunne starte på ønske-gymnasiet.

- Jeg er glad for, at I er så mange i år, der har fået jeres 1. prioritet opfyldt. Det er en god start på et nyt kapitel i jeres liv, hvor I vil få travlt med både bøgerne og med alt det sociale, der hører studielivet til, udtaler Julie Jacobsen, formand for uddannelsesudvalget i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

- Her I regionen får vi særligt brug for flere med digitale, tekniske og naturvidenskabelige kompetencer, og der bliver også brug for mange flere faglærte, tilføjer hun.

Mindre årgange på vej

I de kommende år bliver ungdomsårgangene her i regionen mindre.

Allerede i år var der ifølge Region Sjælland et lille fald i antallet af ansøgere til STX og HF. Mindre ungdomsårgange er derfor én af forklaringerne på, at en større del af ansøgerne i år fik opfyldt deres 1. prioritet. En anden forklaring kan være, at flere unge har søgt det gymnasium, de bor tættest på. 

OPTAGETAL TIL STX OG HF

Sidste år trådte der nye regler i kraft for fordeling af gymnasieelever, som betyder, at gymnasierne skal optage dem, der bor tættest på det søgte gymnasium, hvis der ikke er plads til alle ansøgere.

Hvis uddannelsesinstitutionerne ikke har plads til at optage alle ansøgere, afgør et fordelingsudvalg, om man får plads på sin 1. prioritet, på sin 2. til 5. prioritet eller på en uddannelsesinstitution, som man ikke selv har valgt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere