Movias bestyrelse vil finde en løsning efter kritik af digitaliserede køreplaner

Både Ældresagen og Forbrugerrådet Tænk kritiserer Movias beslutning om at digitalisere deres køreplaner. Bestyrelsesmedlem vil gerne finde en løsning.

Ældresagen, Forbrugerrådet Tænk og Dansk Folkeparti er bare nogle af dem, der har kritiseret Movias beslutning om at fjerne de trykte køreplaner fra deres busstoppesteder.

I stedet for at tjekke køreplanerne på busstoppestederne, skal man nu i stedet tjekke dem på nettet eller bestille en papir-køreplan hos Movia.

Det er også muligt at ringe til en servicetelefon og få oplysninger om de afgange, man er interesserede i.

Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) sidder i Movias bestyrelse, og han mener, at der er tale om en serviceforbedring, i hvert fald for en stor del af Movias kunder.

For i fremtiden vil digitale køreplaner i busserne og på busstoppestederne nemlig blive opdateret løbende.

- Jeg synes faktisk, at denne her digitalisering er en serviceforbedring for rigtig mange mennesker, siger Henrik Hvidesten.

- Men det er klart, at hvis man ikke kan eller vil være med på digitaliseringen, så giver det nogle udfordringer for eksempel med de her køreplaner, siger bestyrelsesmedlemmet, der gerne vil se på, om der kan findes en løsning.

Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) sidder i Movias bestyrelse.
Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) sidder i Movias bestyrelse.
Foto: TV Øst

- Vi skal selvfølgelig kigge på, hvordan vi kan sikre, at de også får den information, som de har behov for, når de for eksempel skal tage bussen, siger Henrik Hvidesten.

Han lover at drøfte problematikken ved det næste møde i Movias bestyrelse.

En løsning kan for eksempel være, at man kan få udleveret en køreplan i papir, hvis man henvender sig til en buschauffør, foreslår Henrik Hvidesten.

Ældresagen har kritiseret Movias beslutning. Se mere om deres kritik her: 

For ældresagen får et hav af henvendelser fra ældre, der ikke kan orientere sig i stoppesteder efter Movia har valgt at nedtage de gamle køreplans-skilte.