Milliondonation giver mulighed for at undersøge knogleskørhed på Sjællands Universitetshospital

Knogleskørhed får sit eget videnscenter på Sjællands Universitetshospital efter en stor milliondonation.

50.000 danskere lider af osteoporose, - også kaldet knogleskørhed.

Langt størstedelen ved ikke, at de har sygdommen og opdager den først efter flere brud på for eksempel håndled, hofte eller skulder. Og når først patienten har haft brud, er risikoen for flere brud større.

Med en donation på 10 millioner kroner fra Ellab-fonden skal et nyt nationalt videnscenter for knoglesundhed oprettes på Sjællands Universitetshospital. Det er meningen, at det skal give ny viden og forskning på området, der kan forbedre opsporing, udredning og behandling af patienter med osteoporose.

Flere diagnoser og mere behandling

Håbet er, at videnscenteret kan medvirke til, at flere patienter med osteoporose bliver diagnosticeret og kommer i behandling.

- Vi har klare faktorer for, hvornår man er i risikogruppen. Alligevel er det kun hver femte med sygdommen, der bliver diagnosticeret og behandlet, siger overlæge Mette Friberg Hitz fra Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital i Køge, som er initiativtager til og leder af videnscenteret.

Centeret skal også udarbejde retningslinjer for, hvordan udredning og behandling organiseres bedst på tværs af sektorer, samt sikre evidensbaseret viden om effekt af rehabilitering for patienter, der har haft brud.

Videnscenter for Knoglesundhed bliver lavet i samarbejde med Osteoporoseforeningen - og altså en donation på 10 millioner kroner fra Ellab-fonden, som prioriterer at støtte folkesygdomme, som trænger til særligt fokus. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere