Marten ville leje lejlighed på Stevns: Blev snydt for 40.000 kroner

Kritikken mod fup-udlejeren på Stevns fortsætter. Flere har forsøgt at leje en lejlighed af kvinden på adressen ved Hotel Klintely, men har mistet flere tusinde kroner i indskud.

Marten Hofman fra Havdrup manglede et sted at bo, og i april faldt han over en udlejningsannonce på nettet.

quote Der var stort kaos derovre. Hun havde ændret kontrakten. Hun kunne ikke tilbyde mig bostedet, som hun (Caroline Mölller, red.) havde lovet.

Marten Hofman

Han fandt en lejlighed, han kunne leje på adressen ved Hotel Klintely, som ligger i den lille landsby Højerup på Stevns. Og lejemålets udlejer var Caroline Möller, som tidligere er blevet politianmeldt for at leje falske hotelværelser ud.

Marten Hofman så lejligheden, underskrev en lejekontrakt og overførte i alt 40.000 kroner for depositum og forudbetalt husleje. 

Kunne ikke flytte ind

Meningen var, at han skulle flytte ind 1. Juli i år. Men et par dage før, han skulle flytte ind, opstod der pludselig problemer.

- Der var stort kaos derovre. Hun havde ændret kontrakten. Hun kunne ikke tilbyde mig bostedet, som hun (Caroline Mölller, red.) havde lovet, siger Marten Hofman.

Marten Hofman kunne alligevel ikke leje lejligheden, som han troede. Derfor ville han gerne have sine penge tilbage og annullere lejekontrakten.

Men de 40.000 kroner han overførte, har han endnu ikke set skyggen af.

- Så fik jeg kontakt med nogle andre lejere, der havde oplevet det samme. Hun (Caroline Möller, red.) kunne og ville ikke give mig mine penge tilbage, fordi de var brugt op, siger Marten Hofmann. 

Det er lykkedes Marten Hofman af få Caroline Möller til at skrive under på, at han vil få sine penge inden 30. Juli. Men han har dog ikke meget tiltro til, at det sker.

Flere er blevet snydt og franarret indskud

Marten Hofman er ikke den eneste, der er blevet snydt ved et lejemål på adressen. TV ØST har kendskab til mindst to lignende sager. En af dem er Peter Zubkov fra Norge.

Han skulle leje præcist samme lejemål ved Hotel Klintely i september sidste år. Men pludselig kunne han heller ikke leje lejligheden alligevel.

- Problemet var, at den første lejlighed aldrig blev indflytningsklar inden fristen, siger Peter Zubkov.

Caroline Möller lovede Peter Zubkov at udbetale de knapt 40.000 kroner. Men han har næsten et år efter ikke fået en krone.

- Da der var nogle diskussioner med Caroline, blev det aftalt, at lejekontrakten skulle annulleres fra 1. oktober. Og det bliver aftalt, at hun (Caroline Møller, red) skal tilbagebetale pengene, siger Peter Zubkov.

Peter Zubkov har efterfølgende politianmeldt Caroline Möller. 

Caroline Möller ønsker ikke at kommentere på de nye beskyldninger.
Caroline Möller ønsker ikke at kommentere på de nye beskyldninger.
Foto: TV Øst

Udlejningsannoncer fjernet

Caroline Möller har blandt andet annonceret på hjemmesiden Akutbolig.dk. Her har hun ifølge firmaet bag Akutbolig.dk oprettet flere udlejningsannoncer under andre mailadresser og navne.

Men annoncerne er nu lukket ned. Det bekræfter Sine Nøjsen Damgaard, der er kommunikationsansvarlig hos Akutbolig.dk.

- Det her er meget alvorligt. Vi lægger os fladt ned i den her sag, for annoncen skulle have været frasorteret, skriver Sine Nøjsen Damgaard i en skriftlig kommentar til TV ØST.

Caroline Möller er blevet politianmeldt, og Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter overfor TV ØST, at de er ved at undersøge hende.

Hotelejer mener, at vandskade er skyld i problemerne

Efter de nye beskyldninger er kommet frem, er det ikke lykkedes at få en kommentar fra Caroline Möller, hvor hun forholder sig til beskyldningerne fra lejerne, der føler sig snydt og mangler deres indskud.

Men TV ØST har tidligere fortalt om, hvordan Caroline Möller er løbet fra håndværkerregninger og udlejet falske hotelværelser til turister.

Søndag svarede hun på kritikken, hvor hun viste TV ØST's reporter rundt i sit hotel på Stevns.

Her fortalte Caroline Möller, at det er en vandskade, der er skyld i problemerne. Vandskaden er årsagen til, at hotellet ikke står færdigt endnu. Det er derfor, hun ikke kan tage imod gæster alligevel, siger hun.

Men beskyldningerne om, at hun snyder hotelgæster og håndværkere, afviser den svenske hotelejer.

- Det er beklageligt. Men det gør jeg ikke. Og hvis de har opfattet det sådan, så håber jeg, at det her vi filmer nu giver dem et indblik i det. At de kan få lidt forståelse for, hvad der er sket, og hvordan tingene er, siger Caroline Möller til TV ØST.