Efter klagestorm fra naboer: Nu bliver der sat skub på tilsyn med råstofgrave

Region Sjælland har modtaget mange klager over larm fra råstofgrave. Derfor øger regionen nu antallet af tilsynene med gravene.

Der er i øjeblikket travlt med at levere grus og sten til byggebranchen.

Men travlheden giver også flere naboklager, så derfor øger Region Sjælland nu tilsynet med de 62 råstofgrave, som ligger rundt omkring i regionen.

-  Vi kan tydeligt mærke, at der er pres på i råstofgravene, for vi får mange klager fra naboer over larm, siger Peter Jacobsen (DF), der er formand for Region Sjællands udvalg for Teknik, Infrastruktur og Miljø, i en pressemeddelelse.

- Det kan være om morgenen, hvor arbejdet i råstofgraven begynder tidligere end det plejer, eller det kan være støj på usædvanlige tidspunkter i løbet af dagen. Vi tager borgerhenvendelser meget alvorligt og lægger vægt på at rykke hurtigt ud og få løst problemerne. Men når det er sagt, så er der brug for, at råstofgravene kan få lov til at være her, og det kan altså ikke undgås, at man som nabo kan mærke, at der ligger en grusgrav i nærheden.

Råstofgrave skal tage hensyn til naboerne

Regionen oplyser, at de frem til efterårsferien har været på tilsyn mere end 40 gange hos råstofgravene. Det er mere, end de var hele sidste år. Samtidig forventes det, at tallet for 2018 bliver endnu højere.

- Vi skal passe på miljøet og på drikkevandet, og råstofgravene skal tage hensyn til deres naboer. Derfor har det været vigtigt for mig at få strammet op på tilsynene. Jeg er meget tilfreds med, at vi i år har sat antallet af tilsyn med råstofgravene markant i vejret, siger Peter Jacobsen.

Sidste år valgte Region Sjælland at sætte tilsynene mere i system. Fra 2018 blev det besluttet, at alle råstofgrave skal have planlagt tilsyn hvert år.

-  Vi tror på, at meget kan tages i opløbet, når vores miljøfolk og folkene i råstofgravene mødes jævnligt og får talt sammen. Det gælder både de planlagte tilsyn, og de mere akutte sager, siger Peter Jacobsen

TV 2 Lorry fortalte sidste efterår om, hvordan borgerne i Vindinge ved Roskilde havde fået nok af støj og støv fra de omkringliggende grusgrave. Se mere i indslaget nedenfor:

Udsigten til et betonknuseranlæg i Vindinge har fået borgerne i byen på barrikaderne. Det vil støje og det vil støve, siger de, og derfor har de startet en underskriftsindsamling imod anlægget. På bare 2 dage har én tiendel af borgerne i byen allerede sat deres underskrift.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

80_percent

playGladsaxe firdobler antallet af ladestandere til elbiler

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere