Stort nedbrud - telefoner til lægevagten og hospitaler er afbrudt

Et nedbrud i telefonlinjerne skaber søndag morgen store problemer for lægevagten i Region Sjælland.

Alle telefonlinjer til lægevagten og hospitaler er søndag afbrudt i Region Sjælland.

Det oplyser Region Sjælland til TV2 ØST.

- Vi er blevet ramt at et større nedbrud, der betyder at alle telefonlinjer til lægevagten og i øvrigt til sygehusene er blevet afbrudt, oplyser en koordinator i lægevagten til TV2 ØST.

Forbindelsen har været afbrudt siden klokken 07.20 søndag morgen. Afbrydelsen kom pludseligt, og førte til, at opkald blev afbrudt mens de var i gang.

Nedbruddet ligger hos udbyderen Telenor, og der er endnu ingen tidshorisont for, hvornår systemerne virker igen, oplyser regionen.

I en mail til TV2 ØST skriver teleselskabet, at fejlen primært har ramt fastnetkunder på Sjælland, som benytter et system, der gør det muligt at besvare flere opkald på samme nummer.

- Vores teknikere arbejder målrettet på at løse fejlen. Arbejdet med fejlretningen har højeste prioritet, skriver pressechef Rikke Therkildsen til TV2 ØST.

1-1-2 er kun til akut brug

Patienter skal ikke ringe 1-1-2, med mindre de fejler noget meget akut.

I stedet kan man enten vente eller alternativt møde fysisk op på lægevagtskonsultationerne i Nykøbing Falster, Slagelse, Næstved, Køge, Roskilde og Holbæk, oplyses det.

Man skal ikke møde frem til lægevagten i Kalundborg, Nykøbing Sjælland , Ringsted, Vordingborg og Nakskov, da de ikke er bemandet en del af tiden.

Der arbejdes på højtryk for at få forbindelserne til at virke igen.

Mens det ikke er muligt at komme igennem til lægevagten i Region Sjælland på telefonen, så har Region Hovedstaden dog udsendt et tweet, hvor de understreger, at deres lægevagt 1813 kun er for deres egne borgere.

De opfordrer i stedet til - ligesom Region Sjælland - at man søger mod de allerede nævnte lægevagter. 

Lægevagten i Region Sjælland