Ny budgetaftale i Region Sjælland styrker akutberedskab i yderområder

Region Sjællands budget for 2021 er på plads, fortæller regionsrådsformand Heino Knudsen (S) på et pressemøde. Alle partier er med i aftalen.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har her til eftermiddag præsenteret Region Sjællands budget for 2021 på et pressemøde. Han var flankeret af regionsrådsmedlemmer fra alle partierne, da aftalen er indgået bredt mellem samtlige partier i regionsrådet.

- Det er en historisk dag for Region Sjælland i dag. Samtlige partier er med i en budgetaftale 2021. Og uden at sige for meget, kan jeg godt sige, at det ikke er hvert år, det er sket i Region Sjællands historie, indledte Heino Knudsen og takkede de andre partier for samarbejdet om aftalen.

Regionsrådsformanden fortsatte med at fortælle, at den nye aftale sikrer stabilitet og ro i regionens organisation.

- Selvom vi prioriterer en række vigtige indsatser, så følger de indsatser den retning, vi har lagt. Det betyder, at vi ikke skal ud i store tilpasninger og dermed store fyringsrunder i vores organisation, lød det fra Heino Knudsen, der refererede til budgetaftalen fra for to år siden, der betød flere fyringer i regionen.

Prioriterer det nære sundhedsvæsen

Region Sjællands årlige budget er på cirka 20 milliarder kroner. Og de skal blandt andet bruges på at styrke et nært og trygt sundhedsvæsen.

- Vi styrker blandt andet vores akutberedskab med flere frivillige 112-akuthjælpeordninger og også med flere nødbehandlerbiler. Altså de steder, hvor ambulancen har allerlængst til vores borgere i dag, der går vi ind og investerer i borgerne nu, fortæller Heino Knudsen.

- Så er det klart, at der er nogle store områder; psykiatri og lighed i sundhed er områder, vi også har fokus på i det her budget, fortsætter han.

REGION SJÆLLANDS FREMHÆVEDE INITIATIVER I BUDGETAFTALEN FOR 2021

I aftaleteksten står der blandt andet, at psykiatriens drift styrkes med 69 millioner kroner i forhold til 2019.

Også forskningen bliver styrket i Region Sjællands nye budget, lyder det. Lægeuddannelsen udvides desuden med en investering på 20 millioner kroner.

Sparekniven i næste års budget falder blandt andet på konsulenter og administration, hvor Region Sjælland vil spare 24 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

ipiccy_image

playIdan løb non stop i 24 timer: "Det var hårdest klokken tre om natten"

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere