Krammere forbudt: Glade efterskoleelever kan se frem til helt ny rytme

Opdeling i små familiegrupper og opfordringer til ikke at bevæge sig uden for skolen kan ikke tage gensynsglæden fra efterskoleelever på Stevns.

Lyden af biler, der kører ind på parkeringspladsen, af døre og bagagerum, der bliver åbnet, og tasker fyldt med tøj båret ud.

Klare billeder af gensynsglæde og gensynstårer, brede smil og en iver efter at kramme.  

En helt særlig, intens stemning af velkomst og en lettelse over at få lov til at komme tilbage til sit midlertidige hjem, før man for altid skal sige farvel til det.

Landets efterskoler må nu åbne dørene igen for sine årgangselever, og det er derfor, parkeringspladsen på Gymnastikefterskolen Stevns mandag aften er fyldt op med biler, og forstander Carlo Mathiasen står og byder velkommen til sine elever. Undervisningen begynder tirsdag morgen.

- Jeg har glædet mig meget til at få eleverne retur, fordi jeg ved, at de har glædet sig. Så det er win-win. Vi har arbejdet rigtig hårdt for at være klar, i forhold til alle de retningslinjer vi har fået.

- Vi er klar. Og vi glæder os, siger forstander på Gymnastikefterskolen Stevns, Carlo Mathiasen.
- Vi er klar. Og vi glæder os, siger forstander på Gymnastikefterskolen Stevns, Carlo Mathiasen.
Foto: TV 2 Øst

- Og vi er klar. Og vi glæder os. Og vi starter i tirsdag morgen, siger han med klar overbevisning i stemmen.

Ny rytme venter

Med tanke på livet på en efterskole, hvor fysisk nærhed nærmest er et mantra, er de medfølgende retningslinjer stærkt begrænsende. Eksempelvis inddeles eleverne i familiegrupper på maksimalt otte, der bor, spiser og lever sammen – også i fritiden. Samtidig bør eleverne undgå at gå i lokale butikker og generelt opholde sig udenfor skolens matrikel.

Retningslinjer for genåbning af efterskoler:

- Eleverne skal ind i en helt ny rytme, hvor de ikke sådan kan gå og kramme og være sammen, men holdet den der meters afstand. Det, tror jeg, bliver den største udfordring. Men viser vi tillid til dem og taler til deres fornuft, skal de nok finde ud af det, siger Carlo Mathiasen.

Eleverne Charlotte Duschek, 16 år og fra Søborg, og Nicklas Anker, 17 år og fra Knabstrup ved Holbæk, italesætter, at det vigtigste bare er at nå at komme tilbage, før det om seks uger helt er slut, og de så kun vil besøge skolen som to ud af mange tidligere elever.

- En del af det at gå på efterskole er, at man vælger at bruge tid sammen med folk fra tidlig morgen til sen aften. Det er det, der er det fede, siger Charlotte Duschek.

Med den skarpe opdeling i pige- og drengegrupper og med en meters afstand imellem sig får de en særlig udfordring, da de er kærester.

- Det bliver nok lidt spændende, og man skal lige vænne sig til det, men vi må jo bare gøre det de næste seks uger. Vi er bare glade for at komme tilbage, siger Nicklas Anker

- Det bliver da en udfordring, men vi må følge de regler, der er, og glæde sig til hinanden i sommerferien, supplerer Charlotte Duschek.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

vaccine

Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere